Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Resimli günümüz tarihinden - 1 (Büst kıran Gülsüm inek)

Resimli günümüz tarihinden - 1 (Büst kıran Gülsüm inek)
 

Gülsüm inek ve ilk sahibi


Büst kıran Gülsüm inek

Olayı duymuşsunuzdur. DHA’dan gazetelere düşen habere göre 13 Mayıs 2009 tarihinde Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Kadiruşağı Köyü’nde bir inek otladığı alandan ipini koparıyor (!) okulun bahçesine dalıyor ve okul bahçesindeki (alçıdan yapılmış) Atatürk büstünü kırıyor.

Görevli öğretmen durumu hemen Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit (Yine mi Seyit) Reşitoğlu’na bildiriyor. Soruşturma için bir müfettiş görevlendiriliyor. Müfettiş “Atatürk düşmanı” bulurum edâsıyla köye gidiyor. Ajansın haberine göre neredeyse tüm köylülerin ifadesi alınıyor. Tespitte hiçbir kötü niyetin olmadığı, gerçekten de büstü “Gülsüm İnek”in kırdığı anlaşılıyor.

Ama mesele bununla bitmiyor. Gülsüm ineğin sahibi Gül ve Mevlüt Kılıç çifti gelişmelerden sonra, ceza alırız, endişesiyle İnek Gülsüm'ü İnekpınarı mezrasındaki bir yakınına değerinin çok altında bir fiyatla satıyor. Hayvanlar tarihinde bir ilk belki de: Bir inek sürgün ediliyor (!) İnek Gülsüm’ün yeni sahibi söyledikleri ise epey komik: “Gülsüm, huysuz bir hayvan, ancak sürgüne geldiği bu köyü sevmiş olmalı ki, artık huysuzluk yapmıyor. “

Dahası ve olayın sonu: İnek Gülsüm bir de nur topu (!) gibi bir yavru dünyaya getiriyor.

Olayın “geyiği” internette sözlüklere bile düştü. Biri şöyle: Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtemel beyanatı: “Başbakana soruyorum, Gülsüm kimdir?’

Ek: Söz inekten açılmışken TBMM’de önceki günlerde ele alınan Veterinerlik kanun tasarısı görüşülürken kürsüye çıkan, AKP Burse milletvekili Ali Koyuncu'nun sözlerine de vereyim yorum size kalsın: ...‘Ben daha bu hafta köyden geldim. Bizden önce inekler doğumdan doğuma 1.705 litre süt verirken, şimdi 2.802 litre süt veriyor. İnekler bile sütü arttırdı bizle birlikte."

 
Toplam blog
: 300
: 1022
Kayıt tarihi
: 13.06.10
 
 

Tarih, edebiyat, şiir, dil ..