Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '16

 
Kategori
İnançlar
 

Resmi hafta tatili cuma günü ne zaman olacak?

Resmi hafta tatili cuma günü ne zaman olacak?
 

RESMİ HAFTA TATİLİ CUMA GÜNÜ NE ZAMAN OLACAK?


Kişinin ibadet hak ve hürriyeti Anayasaca teminat altına alınmıştır.

Anayasanın 24. Maddesi “14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dinî âyin ve törenler serbesttir.”…(1)

 

Lise yıllarımın en zor günleridir Cuma günü… Öğlen arası Cuma namazına gidersin, öğleden sonraki ilk derse geç kalırsın ve genelde yok sayılırsın. Bundan dolayıdır ki, devamsızlık sınırında yok sayılma sebebim Cuma namazı olmuştur. Hamdolsun ki keyfiyetten değil de Cuma namazından dolayı devamsızlığımın olması benim için onur verici. Hani şair öz yurdunda garipsin der ya, öyle bir durumdu benim ki de. Gelelim meselemize… Ak Partinin en takdir ettiğim yönü Müslümanların ibadetlerini özgürce yapabilmeleri adına radikalce kararlar almasıdır. Bence Türkiye Müslümanlarının sorunu bu.  Hükümet Hafta resmi tatili Pazar günü yerine Cuma günü resmi tatil yapmalı. Bu radikal kararı ne zaman alacak merak ediyorum. Cuma günleri Müslümanlar için mübarek gün.

Rib’i b. Hıraş ve Huzeyfe (r.anhüma)’dan rivâyete göre, şöyle demişlerdir: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Aziz ve Celil olan Allah, bizden öncekilere Cuma gününü kaybettirdi. Yahudilerin kutsal günleri Cumartesi Hıristiyanların ise Pazar günüdür. Allah, bize de Cuma gününü nasip etti böylece Cuma, Cumartesi, Pazar günleri mübarek ve kutsal günler oldular. Bu kutsal günlerde bize uyup arkamızdan geldikleri gibi kıyamet gününde de bizi takib edeceklerdir. Bu dünyada en son gelen ümmet biziz. Ahirette ise hesabı ilk görülecek olan yine biz olacağız.” (Buhârî, Cuma: 1; Müslim, Cuma: 5)  (2)


Türkiye Cumhuriyeti Devletimizden beklentimiz bir Müslüman Türk ferdi olarak Resmi Hafta tatilinin Pazar olması yerine Cuma günü olmasıdır. Hristiyanların kutsal günü Pazar günü değil, İslam dinimizin  uygun gördüğü Cuma gününün resmi tatil olmasını Ak Parti hükümetimizden talep ediyoruz.

 

               KAYNAK

(1)    http://www.yenigiresun.com/yazi_yazdir.php?KayitNo=50

(2)    http://www.mumsema.org/cuma-gununun-fazileti/103557-cuma-bizim-gunumuzdur-ertesi-gun-cumartesi-yahudilerin-daha-ertesi-gun-de-hiristiyanlarin-kutsal.html

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..