Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Resmi iş ilanları hakkında

Resmi iş ilanları hakkında
 

Kuru ifadelere sahip çekici olmaktan uzaktırlar. Grafik nitelikleride vasattır. Böyle bir ilana başvuru yapmadan önce araştırma yapmakta fayda var. Kullanılan dil çoğu yerde ağdalı ifadeler taşımakla birlikte pozisyonların tanımlanmasında "Special Action Verbs"(İlginç Fiil) lere hiç rastlanmaz.

Örneğin

Satış Elemanları Aranıyor

Şirketimizin mevcut kdrolarında görevlendirlmek üzere deneyimli ve deneyimsiz satış memur aranmaktadır.

Başvuruda bulunacak adayların talep ettikleri ücreti belirterek aşağıda gösterilen adrese başvurulara gerekmektedir. Ücret dolgundur.

Adayların en az lise ve dengi okul mezunu olması, 29 yaşından gün almamış bulunmaları , erkek adayların askerliklerini yapmış olmaları gerekmektedir.

(......)

Bu türdeki ilanları verenler genelde devlet kurumları ya da bürokrasisi egemen olan firmalardır. Gelenksel ölçülerdeki başvuru yeterli gözüküyor değil mi?

Arkadaşlar bu firmalar CV veya "resume"(özgeçmiş) gibi ayrıntılardan hoşlanmıyorlar !!....

Dilekçe gibi yazılmış bir başvuruyu el yazınızla yazmanızı tavsiye ediyorum. Tek sayfayı geçmeyen bir özgeçmiş yeterlidir. Üslubunuz net cümleleriniz düzgün olsun. genellikle referanslara değer verdikleri için yaptığınız başvurularda kendi belirlediğiniz isimleri referans olarak belirlemelisiniz. İsmini vereceğiniz kişilerin geçmişte ir öğretim üyesi olması yada patronunuz olması önem taşıyabilir. Ünlü kişilerin referans etkisi bu firmalarda daha bir etki görür.

Ben biraz torpil kokusu alıyorum ne dersiniz ?

Bir daha ki yazımda görüşmek üzere...

 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..