Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '15

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Resmi Sonuçlara Göre Üslup Kazandı

Resmi Sonuçlara Göre Üslup Kazandı
 

Çok önemli bir seçimin ardından yeni bir döneme girdi Türkiye. Eğer bu süreç akıllı yönetilirse ülkem adına çok umutluyum.
 
Bir kere herşeyden önce provakasyona gelmeden 7 Haziran günü olaysız, medeni bir seçimin yapılmış olması çok değerli.
 
Oyuna sahip çıkan, sandığına sahip çıkan bir Türkiye vardı dün, bence bu da çok önemli bir gelişme.
 
Bu yüzden en büyük alkış öncelikle millete...
 
AKP her ne kadar hala birinci parti olsa da ciddi bir seçmen kaybı olduğu ortada.
Ancak bu kadar seçimden sonra bile Tunceli dışında diğer bütün şehirlerde ya 1. ya da 2. parti olması bu şeçimlerde de yine kazananlar arasında olduğunu gösteriyor. Ancak bundan böyle tek başına iktidar dönemi bitmiştir.
 
CHP bana göre bu seçimde çok akıllı bir kampanya yönetti ve eski hatalarını tekrarlamadı. Projelerini anlattı, milletvekili aday belirleme sürecince demokratik bir tutum belirledi. CHP nin artık halkla daha çok bütünleştiğini ve kendisini daha iyi anlattığını düşünüyorum.Her türlü çirkin sataşmaya ve hakaret içeren konuşmalara da büyük bir olgunlukla cevap veren Kemal KIlıçdaroğlu' nun CHP deki seçmen sayısının artışına ve yeni CHP nin oluşumunda çok büyük emeği var bana göre.
 
Aynı şey MHP ve Devlet Bahçeli için de geçerli. MHP deki seçmen sayısında çok ciddi bir artış var geçmiş yıllara göre. Milliyetçiliği ön plana alan bir parti olduğu halde seçim kampanyalarında ve söylemlerinde hedefine yalnızca AKP ve Tayyip Erdoğan'ı alması, Kürt vatandaşlarımızı incitecek herhangi bir ayrıştırıcı ve tahrik edici bir dil kullanmaması çok güzel ve takdir edilecek bir durum.
 
Ve HDP ile Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu seçimin kesin kazanlarından.
Demirtaş'ın kişilğinin, kullandığı dilin ve kazandığı sempatinin bu başarıda çok büyük rolü var. AKP nin Doğu ve Güneydoğu oylarının büyük kısmını ve İstanbul ve İzmir'de de azınlıkların ve bir kısım sol oylarını da alarak Meclise girdi. 
 
Tereddütlerim var ancak eğer söylemlerindeki barış dilini kullanmaya devam eder ve icraatlerinde de bunu gösterebilirse kendisine verilen emanet oyların umudu olan barış sürecinin parlementoda çözülmesine tarihi ve çok değerli bir katkısı olur ve o zaman da bunu ayakta alkışlarım.
 
Bundan sonraki dönemde gözler HDP nin üstünde...Tüm kalbimle iyi niyet ve dürüst olduğunu ispat etmesini umuyorum " Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar" olmasın.
 
Halk oyuna sahip çıktı, iradesini sandığa yansıttı. Seçilenlerin zekası ve strateji becerisine kaldı iş bundan sonra. Meclise giren bütün partilerin AKP döneminde yapılan bütün hukuksuzluk ve yolsuzlukların üstüne tek vücud olarak gidebilmesi bu ülkeye güzel günleri götürecek. O zaman kazanan Türkiye olacak.
 
Bu seçimin tek kaybedeni var. 
O da makamını kötüye kullananlar, ayrıştırıcı,saldırgan, tepeden bakan ve seviyesiz dil kullananlar. 
Konumu gereği ağırlığı ve tarafsızlığı olması gerekirken meydan meydan dolaşan, dini ve kutsalları siyasete alet edenler.
 
Ahlak, barış, demokrasi ve güven istiyor Türkiye.
 
Şu anki durum, kötünün iyisi durumu. Yolumuz uzun ve zorlu ama umutlu!
 

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 289 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 115
: 830
Kayıt tarihi
: 18.11.12
 
 

1967 yılında İstanbul'da doğdum.Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden 1988 yılınd..