Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '08

 
Kategori
Blog
 

Ressam, köpek ve kadın!..

Ressam, köpek ve kadın!..
 

Ünlü TV sunucularımızdan Defne Sarısoy, sanatçı Bülent Göncü'nün bir resmini koleksiyonuna alıyor.


Daha önce yayınladığım ressamın öyküsünde büyük çoğunluk ikinci şıkkı benimsemişti ve ikinci şık, mutlu sonla biten bir öykü ortaya koydu. Bu öykünün sonucuna yorumlarıyla katkıda bulunan blog dostları arasında yapılacak çekilişle kazanan bir MB dostumuz, ressamın güzel bir resmini kazanacak. Düzenlenecek ilk blog toplantısında resim kendisine teslim edilecek.

Çekilişe katılacak MB dostlarının isimleri şunlardır: Ayna, Ahmet Çeliksüngü, yağmur zamanı, Feyhan, beenmaya, Sema Çürük, Alev Meisel, Elif Yeşil, Ümit Culduz, Güher, İlyas Bayram, Yıldız Demirel, Haluk Seki, Sema Şener, Gülden Işık, Ali Nail, Beran Uzer, M.Talip Girgin, mavi yelken, Coşkun Karabulut, narçiçeği, Ümit Emel, artist designer ve Neşe Evrim.

Ressam, köpek ve kadın!..

Uzun geçen kış günlerinde ressam ekonomik kriz yaşıyordu. Küçük atölyesinde köpeği Asena ile birlikte saç sobaya attığı çalı çırpıyla bu zor günleri atlatmaya çalışıyor, bir yandan da sayıca çok azalmış tuval ve boyalarıyla resim yapmaya çalışıyordu.

Çevredeki komşular, bu resimler karşılığında kendisine ve köpeği Asena’ya evlerinden yiyecek getiriyor, bir anlamda bu ekonomik kriz döneminde takas ticareti yapıyorlardı.

Bir sabah kapısına gelen bir yetkili, ona hayatının en büyük fırsatını müjdeliyordu. Çok zengin bir kadının kendisine portresini yaptırmak istediğini ve hemen başlaması için de kendisine avans olarak bir miktar para gönderdiğini söyledi.

Ressam bu zor dönemde gelen fırsat karşısında önce çok şaşırdı ve sonra çok sevindi. Çevreye borçları çok birikmişti. Köpeği Asena bile açlıktan bir deri bir kemik kalmıştı. Asena o kadar cana yakın ve sadık bir köpekti ki, hüzünlü bakışlarıyla sürekli ressamın gözlerinin içine bakıyor, adeta bu kötü gidişe çözüm bulmak için çırpınıyordu.

İşte kapılarına kadar gelen bu fırsat, ikisini de bir anda canlandırmıştı. Ressam borçlarını ödeyecek, yeni boyalar ve tuvaller satın alacak, uçları körelmiş fırçalarını yenileyecekti. Asena da çok sevdiği çıtır kemikli etlere olan hasretini giderecekti.

Ressam teklifi hemen kabul etti. Avans olarak aldığı parayla atölyesini düzene soktu. Biriken borçları için herkese borcu karşılığında ön ödemede bulundu. Çarşıya çıkarak mutfağını yeniden yiyecek ve içeceklerle donattı. Köpeği Asena için kasaptan bol miktarda en sevdiği kemikli etlerden aldı.

Boyalarını ve fırçalarını yeniledi. Yeni tuvaller satın aldı. Bu zorlu kış günlerinde o ve köpeği Asena için yeni bir yaşam sevinci gelip yerleşmişti atölyeye. Asena’nın hüzünlü gözleri artık gülüyor, sevincinden kuyruğunu sürekli sallıyor, ressamın kucağına zıplayarak suratını yalamaya çalışıyordu.

Her ikisi de resmini yaptıracak bu özel kadını merak ediyordu. Nasıl biriydi bu kadın. Birkaç gün sonra geldiğinde ikisi de görecekti kadını. Ressama poz verecek ve resmi bitince de asıl büyük ücreti ödeyecekti. Şimdi aldıkları avansla geçici bir rahatlama yaşadılar ressam ve Asena.

Nihayet birkaç gün sonrası kadın daha önce gelen yetkiliyle lüks bir arabadan indi. Atölyenin kapısında ressam ve Asena bu çok güzel kadını kapıda karşıladılar. Yetkili kadın ile ressamı tanıştırdıktan sonra ayrıldı atölyeden. Şimdi atölyede kadın, ressam ve Asena vardı. Üçü de birbirine alıcı gözlerle baktı.

Kadının ilk sözü odada soğuk bir duş etkisi yarattı. ‘’Köpeğinizi dışarı çıkarır mısınız? Köpeklerden hoşlanmıyorum da.’’ Ressamın bir anda boğazı düğümlendi. Böyle bir tepki beklemiyordu. Bir anda aklından kadını terslemek geçti ama durumu hiç uygun değildi. Kadının ödediği avansı geri verecek durumda değildi. Çaresiz sadık köpeği Asena’ya işaret ederek, ona üzgün olduğunu ve şimdi dışarı çıkması gerektiğini gizli ortak dilleriyle anlattı.

(Bu öykünün ikinci bölümü çok yakında yayınlanacak. Bu öykünün sonunda olacakları tahmin eden okurlarımın öngörülerini bekliyorum.)

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..