Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '15

 
Kategori
Resim
 

Ressam Firdevs Posacı'nın resim sergisi

Ressam Firdevs Posacı'nın resim sergisi
 

Aydınlı ressam Firdevs Posacı, son yaptığı suluboya eserleriyle Söke Bedesten Sanat Galerisinde Resim Sergisini açtı. 01.12.2015 günü Söke Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Karakaş, Meclis Üyesi Yasemin Gürsoy ve Kent Kadın Kolları Başkanı Şennur Parıldar ve sanatsever vatandaşlarımızın katılımıyla açılışı gerçekleşti. Açılışı ben de izledim. Gerçekten görülmeye değer resimler yer alıyor. Sergide 35 adet resim tablosu var. Bunlardan ikisi Atatürk’e aittir. Bunlardan başka kadın, erkek figürleri, Efeler, köy kadınları, deniz sahilleri, kınalı gelin kızlar, bir sabah kahvaltısı, taze çay ve susamlı simitler gibi tablolar dikkatlerimizi çekiyor.

Ressam Firdevs Posacı ile sohbet ederken kendisiyle ilgili şu bilgileri aldım. Firdevs Hanım resimlerinde dokunduğu, yaşarak hissetiyi mekân ve konuları kendine özgü renkleri işleyen bir Ege sanatçısı olarak görüyoruz. Posacı profesyonel resim hayatına 1997 yılında başlamıştır. Yaşadığı yörenin insanlarını, geleneklerini ve göreneklerini, değerlerini ve yaşama biçimlerini tuvaline yansıtan sevgi dolu bir sanatçıdır. Zaten onun güleç yüzü bunun  bir ifadesidir. Renkleri kendi üslubu içinde kullanıyor. Yağlıboya çalışmalarının  yanı sıra, uluslararası Suluboya Potre, Ressamı Atanur Doğan’dan aldığı suluboya tekniklerini kendi resim yeteneği ile yoğurarak sanat dünyasına  yansıttığını ifade ediyor. Bu konuda çok sayıda eserleri de vardır. Ayrıca ebru çalışmaları da vardır.

Firdevs Posacı Aydın Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Workshop etkinliklerinin organizasyonunu gerçekleştiren Suluboya Derneği’nin resim yarışmasını organize eden ekipte de birzdernek başkanlığı ve üyesi olarak ta  (IWS)  Uluslararası Suluboya Derneği ve İzmir Suluboya Derneği’nin de üyesidir.

KATILDIĞI SERGİLERDEN BAZILARI:

1998 Aydın Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Karma Resim Sergisi /1999 Aydın Güzel Sanatlar Galerisi Karma Resim Sergisi / 2000 Adnan Menderes Ü. Karma Resim Sergisi / 2001 Aydın Adnan Menderes Ü. Karma Resim Sergisi / 2002 Aydın Adnan Menderes Ü.  Resim sergisi / 2004 Aydın Müzesi Karma Ebru Resim Sergisi /  2007 Firdevs Posacı ve Kursiyerleri Karma Resim Sergisi / 2008 Aydın Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Renkli Paletler Grubu Resim Sergisi  /  2009 Barış Sanat Galerisi Renkli Resim Sergisi, 2010 Aydın Sanat Evi “Aydınlanma” Karma Resim Sergisi / 2010, Vali Recep Yazıcıoğlu Forum “Sevgiler Günü” Karma Resim Sergisi / 2010 Vali Recep Yazıcıoğlu    karma Suluboya Resim Sergisi / 2010 Aydın Çeştepe Belediyesinin İzmir Suluboya Ressamlar Derneği Karma Resim  Sergisi gibi   yergilerde resimleriyle ve bu sergilere katılmıştır.

Firdevs Posacı fırçasıyla Ege’nin ve Aydın’ın sesini Anadolu’ya ve hatta uluslararası gibi yerlere gururla ve fırçasıyla duyurmaya çalışıyor.  Uluslararası organizasyonlar ve Kataloğlara da katılmış ve bu konuda birçok ödülleri de vardır.

Firdevs Posacı’nın katıldığı yarışmalardan 2009 İzmir Devlet ve Heykel Müzesi “ Kuva- i Milliye Serbest Konulu” Resim Yarışması Sergileme / İzmir 2013 İstanbul Suluboya Topluluğu Ulusal Sanatçılar Kategorisinde Jüri Üyesi. gibi yüzümüzü ağartan gurur verici başarılı çalışmaları da vardır…

Ressam Firdevs Posacı’nın Söke Bedesten Sanat Galerisinde RESİM SERGİSİ  11 Aralık 2015 gününe kadar devam edecektir.  Sökeli hemşerilerimizin ve özellikle bu konuda ilgisi olan kişilerin öğretmen ve öğrencilerimizin bu sergiyi gezmeleri sağlık veriyorum. Ressam Firdevs Posacı’yı bu takdire değer eserlerinden dolayı gönülden kutluyor, kedilerine sağlık ve başarılar diliyorum.

---------------------------------------

 

NOT: Türkiye'inn sayılı ve tanınmış eski  Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli'de valilik yapan ve  gönüllerde iz bırakan  Vali Sayın  Recep Yazıcıoğlu'nu da  saygıyla ve rahpmetle  anıyor, mekanı cennet olsun diyorum....  

 

Abdülkadir Güler

04.12.32015- SÖKE 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..