Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

REVİZYON MEME ESTETİĞİ NEDİR?

Meme ameliyatları sonrası ilerleyen zamanlarda memede sarkma ve şekil bozukluğu oluşabilir ve meme revizyonu gerekebilir. Revizyon ameliyatı için hastaların sağlıklarının iyi olması, hamile veya emzirme döneminde olmaması gerekmektedir.

Revizyon cerrahisinin olağan nedenleri nelerdir?

İstenen sonuca ulaşılmaması

Meme ameliyatları en sık yapılan ve popüler estetik ameliyatlardan biridir. Uzman tarafından yapılmayan ameliyatların sonuçları her zaman kişinin istediği gibi olmayabilir ve yanlış şekil ve büyüklükte implantların kullanılması ameliyatın sonuçlarına yol açabilir.

Yanlış implantların kullanılması

Doğru meme implantını seçmek güzel sonuç elde etmek ve sağlıklı bir görünüm için önemlidir. Doğru meme implantı meme ve göğüs boşluğuna uygun olmalıdır. Küçük implantlar, yapay görünebilecek düz ve ayrık bir görünüme neden olabilir.

İmplantların ayrık görünümünün olması

İmplantların ayrık görünmesi çok yaygın bir sorundur. Bunun nedeni kullanılan implantların küçük olması, işlemde ayrı yerleştirilmesi veya alanında uzman olmayan bir doktorun yanlış ölçüm yapmış olmasıdır.

Cerrahi açıdan gelişen sorunlar

Kişiden kişiye değişse de zamanla komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Ameliyatı yapan doktorun alanında uzman olması komplikasyon riskini azaltır. Sık görülen komplikasyonlar; yanlış implant kullanımı, yırtılma ve sıvı birikimi sorunları kapsül kontraktürü ve hormonal değişiklikler sebebiyle meme çevresindeki cilt inceldikçe implant dalgalanmalarına neden olabilir.

Kişisel nedenler

Meme büyütme ameliyatından sonra kişinin kanser hastalığına yakalanma durumunda takılan implantların çıkarılması gerekebilir.

Revizyon ameliyatı kimler için uygundur?

Yukarıda bahsedilen sıkıntılar mevcut olup görüntüde şikayeti olan hastaya revizyon operasyonları sağlık koşulları izin verdiği sürece yapılabilir. Bu şikayetleri olan kadınlar revizyon ameliyatı için uygundur. Meme revizyonu için genel anestezi kullanılır. Yapılacak işlemler farklılık gösterebilir. Genellikle revizyon cerrahisinde eski implant çıkarılıp yeni bir implant yerleştirilir ve önceki cerrahinin açtığı kesi bölgesinden yapılır. Bu yöntem sayesinde meme bölgesinde yeni bir kesi izi oluşmayacaktır. Ancak hasta revizyon için farklı tip ve boyutlarda implant kullanmayı tercih ederse, yeni implantların yerleştirilmesi için yeni bir kesi alanına ihtiyaç duyulabilir.

Tiplerine göre implantlar şu şekilde değiştirilir:

Salin implant revizyonu

Salin implantın düzeltilmesinde mevcut implantın içi boşaltılarak vücuttan uzaklaştırılır. Bunun nedeni daha küçük bir kesi ile operasyona devam etmektir. Kişinin isteğine göre meme dikleştirme ameliyatı ile birlikte yapılabilir. İşlem yaklaşık 1 saat sürer ve genel anestezi altında yapılır.

Silikon implant revizyonu

Ameliyattan önce mevcut implantlarda hasar olup olmadığını kontrol edilmesi gerekir. Bu aşama çok önemlidir ve oluşabilecek riskler kontrol ile azaltılabilir. Gerekirse implant çevresindeki kas ve dokunun çıkarılması gerekebilir.

Unutmamak gerekir ki yaptırılacak işlemlerde alanında uzman hekim tercih etmek ve istekleri açıkça ifade etmek revizyon işlemini ortadan kaldıracaktır.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..