Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '09

 
Kategori
Sinema
 

Revolutionary Road...

Revolutionary Road...
 

Bu filmle ilgili hikayem çok bahtsız. Aldığım 3 cd'de aynı yerde hata verdi. Çıldıracağım. Film bitecek bitemiyor, sonunu seyredeceğim, seyredemiyorum. Neyse Miniş sağlam bir cd buldu da ben de rahatladım.

Filmi bitirdikten sonra bu negatif elektrik filmin kendisinden geliyor da olabilir diye düşünmedim değil. Film 1950'lerin başında, geleceğe dair hayalleri olan, ancak birbirlerini çok da tanımadan evlenen karı kocanın hikayesini anlatıyor. Başlıyor kavga ediyorlar, bitiyor kavga ediyorlar, bu arada da siz de şişiyorsunuz. Tabii bence bu Titanik'ten yıllar sonra tekrar bir araya gelen Kate Winslet ve Leonardo Di Caprio'nun oyunculuk yeteneğinden kaynaklanıyor. Çünkü izlerken onların sıkıntısı sizin sıkıntınız oluveriyor.

Hayallerini bırakıp küçük bir kasabaya yerleşen ve 2 çocuk sahibi olan çift, bir noktada kadının bulduğu çıkış yolunu kullanarak hayatlarını değiştirmeye ve hayallerinin peşinden koşmaya karar veriyor. Ancak tam bu noktada olmayacak şeyler oluyor ve kararlarını tekrar gözden geçirmek, yeni değerlendirmeler yapmak durumunda kalıyorlar.

Film uzun ve konu olarak sıkıcı diyemeyeceğim ama sizi çekerse oldukça sarsıcı. Takip edenler bilir, Kate Winslet buradaki oyunculuğu ile Golden Globe almaya hak kazandı. Oskar'ın da engüçlü adaylarından biri. Ancak bir not düşmeden de geçemeyeceğim. Filmin yönetmeni Sam Mendes, aynı zamanda Kate'in kocası. Ödül töreninde kocasına "Bizi hiç dinlenmeden çalıştırdığın ve ortaya böyle bir film çıkmasını sağladığın için teşekkür ederim" demişti. Düşünmeden edemiyorum. O dinlenmeden çektikleri sahnelerin 2-3 tanesi oldukça ateşli. Yönetmen - koca için oldukça zor olmuştur. Muzur muyum? Hayııır...

İlgilenenler için filmin IMDB puanı: 7,9 / 10. Ülkemizde gösterime girme tarihi 6 Şubat.

www.divitimle.blogspot.com
 
Toplam blog
: 107
: 2008
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

"Hayat, özellikle, yazılanları okumak, çekilenleri seyretmek ve tabii kipişirilenleri yemek için çok..