Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '18

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Reyes ve Jailson, Harun Tekin ve Transferler..

Bursaspor geçen sene oldukça iyi transferler yaptı  denilebilir. Sonrasında  Le guen ile iyi başlayan sezon maalesef istenildiği gibi bitmedi.

Bu sene takıma mutlak forvet lazım.Stancu ve Kubilay ile takviye yapılmadan üst sıralara tırmanmaları kolay değil... Ve yine Tomas Necid gibi oynadığında gole çok yakın olan bir ileri ucu da gönderdiler.

Üstelik gerçekten geçmiş yıllarda önce Scott Carlson ,sonrasında Sebastian Frey ile yabancı kalecilere Bursaspor kalesini teslim ettikleri halde bu senede  Harun'u da Fenerbahçe ye verdiler.

Oysaki bu sezon iyi bir defans ve kaleciye mutlak ihtiyaçları var.Hele de Aziz Behich Psv Eindhoven a giderse...

Fenerbahçe ise Harun ile ileride yatırım yapacağı bir kaleci almış oldu. İyi seçim ancak iyi çalışırsa... Türk futbolu gerçekten çok iyi yerli kaleciler gördü ancak çok azı gerçekten aşama kaydedebildi.

Ancak ne  enteresandır ki önce Malatyaspor' a sonra da Göztepe yenildiler.Ve Göztepe bu hafta forvet hattının yetersizliğini düşünerek Cikalleshi yide transfer etti. Yani aslında Fenerbahçe 'nin bu 2 mağlubiyeti de ofansif açıdan takviye isteyebilecek takımlara karşıydı. Bu da aslında defansın durumunu en somut hali ile  bizlere gösteriyor.

Ve yine Malatyaspor da belki forvet almadı ancak Muniru ile orta sahasını güçlendirdi. Geçen sene Boutaip'in Malatyaspor 'un gol yükünü neredeyse tek başına sırtladığını hatırlatalım.

Geçen sene forvet arayan takımlara Mbaye Diagne yi çokça yazmıştım.Sezona başlama durumu 3 maç ta 5 gol... Tamamen yetenek işi goller... Ligimiz aslında doğru bakıldığında Trezeguet,Diagne ,Boutaip, gibi birçok yıldızı da içinde barındırıyor. Ama nedense hep bilindik isimler gündemde...

Aslında enteresan olan Fenerbahçe 'nin yapılan tüm takviyelere karşın bir türlü futbol olarak istenilen seviyeye gelmemesi ve şu an ligde 11.olması.

Çünkü geçmişte yapılan yanlış kadro seçimleri ve rakiplerin özellikle bu zaafları iyi gözlemlemesi ve oyun planlarını bunlara göre kurması Fenerbahçe 'nin belrgin dezavantajları olarak halen göze çarpıyor.

Reyes ve Jailson ile defansa biraz hareket getirmeyi ve oyun kurarken ortasaha ile daha etkin bir alışveriş istiyorlar. İki oyuncu da bileklerine hakim ve topu bekletmeden oyuna sokan isimler..Fenerbahçe'nin belkide rakiplere karşı en çok zorlandığı bölgede bir rahatlama getirecekler.

Hamle doğru ancak zamanlama yine yanlış. Sezon başı gelmeliydiler...

Bu sene İsla,Dirar,Soldado,Aatıf ,Mehmet Ekici, Hasan Ali gibi futbolcuların performansları çok önemli.  Soldado ve Aatıf ın gol ve asist sayısı toplamda kaç olur sizce..?

Fenerbahçe gol bulmakta zorlanmayacak mutlaka Frey ve Slimani ile.. Ancak onların en önemli sorunu yine defans ve ortasaha da olacak.

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..