Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Reyhanlı'da kanlı patlama

Reyhanlı'da kanlı patlama
 

Reyhanlı'da kanlı patlama


Türkiye’nin büyümesini ve yükselmesini istemeyen bazı güçler vardır. Türkiye ne zaman bir barış ortamının içine girse muhakkak ki bir ağır patlama olur. İşte bir iki gün önce Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesinde 10 dakika ara ile meydana gelen iki büyük patlamadan sonra ilk belirlemelere göre 46 vatandaşımız öldü ve 100’e yakın vatandaşımız da yaralandı. Bunların içinde de 29’u ağır yaralıdır.  Basından edindiğimiz bilgilere göre araçlara 100 kilo TNT patlayıcı madde kullanılmıştır. Patlamalar saat: 13.55 sularında Reyhanlı Belediye binasının yanına park edilmiş araçların büyük bir gürültüyle patladığını öreniyoruz.

Bu patlamadan birkaç dakika sonra 500 metre uzaklıkta ikinci bir patlamanın geldiğini öğreniyoruz. Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü’nün pazartesi günü bütün illeri “Suriye İstihbarat Servisi El Muhaberat Türkiye’de yeni eylem planlıyor” diye uyardığı ortaya çıktı. Yine aldığımız ve basından takip ettiğimiz bilgilere göre Suriye tarafında üç araca bomba yükleneceği ve bunların plaka ve modelleri de belirlendiği ve buna rağmen araçlardan ikisinin farklı yollardan Türkiye’ye girerek saldırıları gerçekleştirdiği iddia ediliyor.   

Olaylı ilgili ilk resmi açıklamayı İçişleri Bakanı Muammer Güler şöyle diyor: “ İki bombalı aracın patladığını belirten Güler, Patlamanın birinci hedefinin çözüm süreci olduğunu vurguladı. Bu işin içinde olanlar malumlarınızdır. Türkiye’deki huzurun zaten hiçbir zaman olmasını istemediler. Çözüm sürecinin bu tür provokasyonlarla ( kışkırtmalarla )  kesilmek istendiğini biliyorduk. Ama Türkiye, Allah’ın izniyle bunların üstesinden gelecektir. Bu olaylar bizim çalışma azmimizi asla eksiltmemeli” diyerek gazetecilere bilgi vermiştir.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, Reyhanlı İlçesindeki patlamanın arkasındaki örgütü açıklarken şunların altını çizdi:  "Olayın faillerinin tespitiyle ilgili çalışmaların büyük oranda tamamlandığını söyleyen Atalay: Saldırıyı düzenleyen örgüt ve mensuplarının Suriye’deki rejim yanlısı El Muhaberat örgütüyle bağlantılı oldukları belirlenmiştir. Kişilerde büyük oranda belidir. Araçların plaka tespitleri yapılmıştır. Menfur hadisenin Suriye muhalefeti ve Suriyeli sığınmacılarla ilgisinin olmadığı kesindir” Daha sonra aldığımız bilgilere göre Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Muezzinoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Hatay Valiliğine gelerek saldırıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapmışlardır. 

Bu olayla ilgi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise şunları söyledi: Hatay’ın Reyhanlı İlçesindeki meydana gelen patlamaların “ çözüm süreci” ile ilişkili ölabileceğini belirtmiştir. Erdoğan: “Çözüm süreci diye ülkemizde yeni bir dönemi başlattık. Bu dönemi hazmedemeyenler ülkemizdeki bu özgürlük havasını teneffüs edilmesine ne yazık ki olumlu bakmayanlar bu tür eylemler içerisine girebilirler.Bir diğer hassas durum ise Suriye sınırındaki bir ilimiz Hatay ve hassasiyetleri olan ilimiz.,, Bu durumu kaşımak suretiyle de bu tür adımlar atılabilir” diye  vurgu yapmıştır. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutluoğlu zamanlamanın önemli olduğuna dikkat çekmiştir. “ Bütün dünya da Suriye konusunda ivme oluştuğu bir dönemde bunların olmazsı bir tesadüf değildir “ dedi…  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutğlu’nun da dediği gibi bu çözüm sürecinin olduğu şu günlerde zamanlamanın çok önemli olduğunu biliyoruz. Zamanlama gerçekten manidardır...

Meydana gelen bomba yüklü  patlamada bilançosu  oldukça ağır. Ekrana yansıyan görüntüler çok acı ve feci bir tablonun acı göstergesidir. Ortalık kanlı bir savaşın manzarasını gösteriyor. Sağa, sola savrulan arabalar, yıkılan binalar, can veren insanlar ve yüzlerce yaralı, bu kanlı haber Türkiye’yi ayağa kaldırdı ve şoke etti. Türkiye bir terör olayından tam kurtulmanın sırasında iken bu patlama meydana gelmiştir. Bu patlamada kimin veya kimlerin parmağı varsa vahşice, hunharca ve kasıtlı olarak bu cinayet işlenmiştir. Yaklaşık iki yıldır Suriye’de bir iç savaş vardır. Bu iç savaşın ve kanlı yangının alevleri Türkiye’ye de sıçramıştır. Türkiye’yi bu yangının içine çekmek isteyenler de vardır… Unutmayaelım Türkiye'de şer odakları vardır,fitne çıkarmaya ve bundan nema ,rant kazanmaya çalışanlar yok değildir....Suriye ile aramızdaki sınırın uzunluğu 910 km'dir.Ben o bölgeyi çok iyi bilirim,Nusaybin'den Şenyurt' Derbesiye )' ye  kadar, Şenyurttan  Ceylanpınar ve Akçakale'ye  kadar iyi tanıdım. O bölgenin insanlarının yarısı  akrabadır. Birbirlerine kız alıp vermişlerdir. Hatta   Suriye'de  gidip tarlasını  sürüp,ekip biçen insanlarımız vardır. Onlarla karşı karşı gelmemizi isteyen bölücülük zihniyetini  taşıyan karıştırıcı insanlar vardır. Her yönden uyanık olmak  zorundayız...

Kim ne derse desin,  bu patlamada Beşar Esad’ın parmağı vardır. Bir iddiaya göre Esad, Şam’da El Muhaberat yöneticilerine bir emir vermiş ve aynen şöyle demiştir: “ Öyle bir saldırı planlayın ki, Türkiye cehenneme dönsün” diye emir verdiğini öğreniyoruz basında.  Yine basından aldığını haberlere göre bu patlamamayı yapanların Türk olduğu ve bunlardan 9 kişinin gözaltına alındığını öreniyoruz. Suriye’deki iç savaş Türkiye’ye sıçramıştır. Olaylar acı da olsa heyecana kapılmadan aklıselimle hareket etmek zorundayız. Beşar Esat  iki yıldır Suriye halkıyla savaşıyor ve Suriye’de bir iç savaş vardır. Son iki yolda 300 binden fazla insan ölmüştür, bir okadarı yaralıdır. Sadece Türkiye’ye 250 bine yakın insan göç etmiştir. Suriye’de bina diye bir şey kalmamıştır.

Beşar Esat‘ın işi çok zordur. Hayret ediyorum Libya kralı Muammer Kaddafi ve Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin halkın direnişine karşı pek dayanamadılar  yok olup gittiler. Bir gün Beşar Esad’ın da böyle bir günü göreceğine inanıyorum. Zülmün sonu yoktur, hani derler ya: "Alma mazlumun ahını ,birgün çıkar  aheste  aheste"... Çünkü Suriyeli halkın bir ahı vardır. Ben daha önce de yazmıştım bir yazımda, Beşar Esad’ın geleceğini iyi görmüyorum. Türkiye’yi bir iç  savaş’a sokmak istiyor, yapmış olduğu hunharca  katliamın ağır faturasını  Türkiye’ye kaydırmak ve ödetmek çabasındadır. Ancak Türkiye bu oyuna gelmeyecektir.

Bu patlamada  ölen vatanaşlarımıza dini, mezhebi, ırkı, inanıcı ne olursa olsun  cümlesine Allah'tan rahmet, yaralılara   acil  şifalar diliyor, yakınlarına  ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Yerden yükselen ciğerlerimizi dağlayan anaların, babaların gözyaşları ve ahları yerde kalmayacaktır. Her  karanlık gecenin bir sabahı vardır... Bekleyelim ve görelim… Zaman nelere gebedir bilinmez…     

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..