Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '16

 
Kategori
TV Programları
 

Reyting çanları Paramparça için çalıyor!

Reyting çanları Paramparça için çalıyor!
 

Dizi dünyasında yer alan bazı yapımların gereğinden fazla uzatıldığını, tadında bırakılması gerekirken inadına devam ettirilerek tatsız tutsuz bir hale döndürüldüğünü biliyoruz. Bu tarz örneklerle çok kez karşılaşmış insanlardan oluşan bir toplumuz. Çünkü televizyon dünyasını A'dan Z'ye ezberlemeye hazırız ve bundan dolayı hiç bir şüphe duymuyoruz.

Bu tür örneklere bir yenisini eklemek adına hareket ettiğini düşündüğüm son yapım ise Star ekranlarında yayınlanan ve 3.sezonunu geçiren Paramparça dizisi oldu. Başrollerinde Erkan Petekkaya, Mine Tugay, Ebru Özkan ve Barış Falay gibi isimlerin olduğu dizinin son sezonuna 19 Eylül Pazartesi akşamı başlamış, ancak Kırgın Çiçekler ve İçerde gibi rakiplerin gerisinde kalarak hayal kırıklığı hissi yaratmıştı. Bu duruma rağmen yoluna devam etme fikrinde olan yapımın dün akşam yayınlanan bölümü reytinglerde tam anlamıyla çöktü.

Çünkü bu bölüm TOTAL grubunda 3.35 reyting ile 11. , AB grubunda 2.27 reyting ile 18. , ABC grubunda ise 3.39 reyting ile 9.olabildi. Evet geçtiğimiz sezonlarda ya zirvede ya da zirvenin hemen dibinde yer alan Paramparça'nın bu hale gelmesi konusunda nasıl bir yorum yapılacağını bilmiyorum. Eminim dizinin ekibi ve yapımcısı da bu duruma pek anlam verememiştir.

Aslında durum basit. 3.sezonuna ulaşmış, zırt pırt kadın başrol değiştiren ve hikaye anlamında cezbedici unsurlarını kaybeden bir Paramparça'dan bahsediyoruz. Buna bir de karşısına çıkan yeni yapımları eklediğimizde bu durumun neden oluştuğunu anlamamıza yetecek kadar sonuç çıkıyor.

İzleyici Cihan Gürpınar'ın eski eşi ve çocukları ile olan kavgasından bıkmış. Bu bıkmanın sonucu da kendisini reyting kaybı olarak göstermiş.

Geçen hafta ''dizi ismi gibi Paramparça olabilir'' demiştim. Galiba haklı çıkacağım.

 

ANIL KOLDAŞ

 

NOT: Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..