Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

Reyting kralı seri katil

Reyting kralı seri katil
 

 
2013 yılında Ankara'da tüfekle işlenen iki cinayetin ve son olarak 27 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul'da bıçakla işlenen bir cinayetin faili olarak uzun bir zamandır aranan seri katilimiz, en nihayetinde geçtiğimiz günlerde yakayı ele verdi. 
 
Ülkemiz medyasının ve haber kanallarının reyting rekorları kırdığı bir kaçış hikayesi olarak hafızalara yerleşen seri katil, en sonunda daralan çember neticesinde paçayı ele verdi. Verdi vermesine de ülkeyi çalkalandıran bu gizemli ve bir o kadar da maceralı kaçış hikayesinin, kimi insanları neredeyse hüzünlendirme ve hatta hayal kırıklığı boyutlarına taşıdığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır.
 
Son zamanlarda televizyon haberleri ve çeşitli programlarda, gazetelerde ve internet mecralarında sıkça karşımıza çıkan seri katil olayı; haberin ilk yayılmasından bu noktaya değin popülerliğini hızlı bir şekilde arttırarak devam etti. Neredeyse ülkede bir fenomen haline gelen eli kanlı seri katil, birbirinden ilginç ihbarlar, medya yönetmenliği ve halkımızın mizahi dedektifliği neticesinde ününe ün kattı. 
 
Peki nasıl hat safaya yükseldi bu popülerlik?
 
İstanbul'daki son cinayetinden sonra kaçış güzergahlarında bırakmış olduğu her delille, ülkemiz medyasından mahalle kahvelerine kadar her sohbetin dedektifleşmesini bir çığ gibi büyüten seri katil ile ilgili ortaya atılan her iddia, onun bir adım daha gizemli hale gelmesini sağladı. Özellikle değerli haber kanallarımızın -yalnızca televizyon ayağı değil işin internet boyutu da dahil- bu kanlı kaçış hikayesini oldukça maceralı ve heyecanlı bir şekilde yansıtan haberlerle, bizim mahallenin Hayri abisini bile bir gerilim filminin içine sokmayı başardığını söylemeden edemeyeceğim. 
 
Yasal olmayan yasallıklarla karışan kafalar da neyin nesi?
 
Cinayetler, seri katil ve kaçış hikayesi üçgenin de, elbetteki ülkemizin değerli dedektif programlarının da bu popülerleşme de oldukça büyük bir katkı sahibi olduklarını söylemeden geçmek çağımızın en büyük haksızlıklarından biri olurdu. Herkesin bildiği malum konuya pek fazla girmek istemiyorum ama bu ülke; seri katili yakalamak adına canlı yayında belki de bu güne dek binlerce insanın canına kıyan seri olmayan katillerle tatlı sert hatta çok tatlı sohbetlere/bilgi alışverişlerine ve bu durumu alkışlayan seyircilere tanıklık etti. Belki de seri katilimizin ve onun unutulmayacak bol maceralı kaçış hikayesinin bu denli popülerleşmesinin sebeplerinin en hit olanıydı bu yaşanan tatlı sert olay.
 
Nasıl kaçtın sen öyle o kadar sene tatlı şey? 
 
Medyanın ve haber kanallarının reyting rekorları kıran yayınları maalesef ki İzmir'den sabah 07:30'da gelen yakalanma haberiyle aslında hüsrana uğramıştı. O gün halkımızın bir kesimi ve seri katilin geride bıraktığı acılı aile bir nebze olsun rahat bir nefes alırken bir kesimi ise gerçekten de bu maceralı haberlere alıştığı için hüzünlenmişti. Hatta öyleki yakanlanma haberinin ardından sosyal medyada "nasıl ya?","aa yakalanmış, biraz daha sürseydi keşke" gibi söylemlere dahi tanıklık ettim. Söylemler çok acı ama bundan daha da acı olan şey o gün yine sosyal medyada servis edilen görüntülerdi. Seri katil o kadar medyatikleşmiş ve popülerleşmişti ki "Nasıl kaçtın o kadar yıl sen bizden bakalım" dercesine onunla selfie çektiren emniyet mensuplarımız dahi oldu.
 
Neyse ki ükemizden geçen bu uzunlu soluklu kanlı kaçış, öyle ya da böyle çok şükür ki bir başka can zarar görmeden sona erdi. Kan donduran masum bakışlı fotoğraflarıyla; şurda okumuş, burda eğitim almış, babası şuymuş, şu kadar parası varmış gibi haberlerle günlerce konuşulan seri katil, dileriz ki hakettiği en ağır cezayı alır. 
 
Peki şimdi ne olacak, geriye ne kaldı?
 
Maalesef üzülerek belirtiyorum ki ca'nım ülkem, geriye yalnızca, halkımızın bazı kesimini bu denli heyecanlandırmayacak, rutin hayatlarına geri döndürecek; kazalar, istismarlar, futbol, şiddet, bombalar, şehitler ve cenaze törenleri gibi etiketlerle dolu haber yayınları kaldı.
 
Meşhur bir deyişle; "her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsanız" sağlıcakla kalın...
 
Toplam blog
: 2
: 683
Kayıt tarihi
: 28.05.16
 
 

Aşikâr Sanat Meşgulü ..