Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Rezaletin göstergeleri-1

Rezaletin göstergeleri-1
 

Futbol teröründen dolayı yastayım.


Yeni yıla hapishane önünde girenlere-girmeyenlere, meydanlara toplanıp göz yaşları dökenlere, güya Fenerbahçe aşkını her şeyden üstün tutanlara ve başka şeylere de aşık olanlara diyeceklerim var.

Daha önce benzeri defalaraca yaşansa da hep kapalı kapılar ardında veya masa başlarında veya veya cehaletten nemalanmış kişilerin arasında kalarak, hiç kimseye duyurulmayan şikeler, teşvikler ve buna benzer sahtekarlıklara bir şekilde, bir nedenden dolayı DUR denmek istendi.

Doğru mu?

İş adamlığını, kulüp başkanlığını ve futbolculuğu aynı anda yürütmeyi beceren onlarca kişi ayıklana ayıklana bir yerlere ifade vermek üzere çağırıldı.Oysa ki bu kişiler, zaten her maçtan sonra bildiklerini olmasa da düşündüklerini bütün Türkiye önünde ifade etmeye çalışmıyorlar mıydı? Mesele yine kapalı kapılar ardında çözülecekti.

Buna bir itirazı olan var mı peki?

Futbol maçlarını derbidir, şampiyonluk yarışıdır efendime söyliyim düşme kalma mücadelesidir diye izleyen bizlerin elindeki deliller, alınan skorlar ve işlerine yürekten bağlı(!), tarafsız(!), akil(!) köşe yazarlarının  yorumlarıydı.Onların da düşündükleri olmasa da bildikleri azdı heralde. Yetersiz olmalıydılar ki yeteri kadar delil sunamadılar şike operasyonuna yönelik. Delili olanlar da deli divane bir şeyler açıklamaya çalışırken kendi aleyhlerine delillere ulaştı. Sustular.Şşşş!

 Doğru mu?

Ülkem benim, canım ülkem, garip ülkem benim. Adalet özlemiyle yanıp tutuşanların, tutuşup küle dönenlerin, tutuşanların yangınında ısınanların ve yol alanların ülkesi. Her alanda olduğu gibi futbolda da (yada daha genel konuşalım sporda da), bir şeyler DOĞRUlaştırılıyordu(!) Ülkesine yakışır bir hal almaya başlıyordu bu mesele.Ülkemin yüzde 97- 98 si taraftardı bir şeylere oysa ki. Şimdi de yine herkes taraftar olmak zorundaydı kendine. Kendine taraftar olan kişinin, adaleti de ancak kendine kadar işleyebildi."En büyük başkan bizim başkan" (Ben de sıkı bir FENERBAHÇE taraftarıyım bu arada).

Doğru mudur?

Şike operasyonun başlangıcını anımsata anımsata defalarca size "doğru mu?" diye sorabilirim. İster kafanızı aşağı yukarı indirerek onaylayın isterseniz sağa sola doğru sallayarak reddedin. Her iki durumda da rezaleti onaylamış olacağınızdan fark eden bir şey olmayacaktır.

Rezaleti kabul etmeden, anlamadan ve tanımadan onunla baş edemeyiz.Şike yapmak rezilliktir. Şikeye bile bile çanak tutmak rezilliktir. Şike yapanları ve yaptıklarını en cahilimiz anlayana dek açıklamamak rezilliktir. Bile bile bu şikeyi yapanları savunmaya çalışmak rezilliktir. Şike yapanları sonradan dışarı salmak ... Neyse.

2012-1907=105.

105 yıldır futbol topunun peşinde nice insanın yüreğini buluşturmayı başarmış bir kulüp var ortada. Büyük olan bu kulüptür. Gerekli olan ise adalettir diyerek bitiriyorum blogumu.

(Rezaletin göstergeleri-2 isimli blogumda operasyonlar çerçevesinde halkımızı anlatmaya çalışacağım.)

 
Toplam blog
: 37
: 427
Kayıt tarihi
: 03.04.11
 
 

Güncel konularda yazacağım blogları sizinle paylaşmak için burdayım. Severek yaptığım bir uğraştı..