Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Rezil oldunuz mu?

Rezil oldunuz mu?
 

Hiç rezil olduğunuzu hissetiğiniz bir anınız oldu mu?

Eğer cevabınız evet ise; rezillik çeşidine geçmeli. Ne yaptınız? Ne kadar rezil edebilir, ne boyutta küçük düşürebilir sizi? Ve acaba gerçekten rezil olmanıza sebep olabilecek bir şey mi yaptınız? Tabi bu noktada sizi rezil ettiğini düşündüğünüz davranışı kime karşı yaptınız, bu çok önemli.

Çünkü bazı insanlar vardır her yapılanı rezillik olarak görebilirken, kimileride bir okadar geniş düşünür.! Rezil gözüyle bakmaz size. Fakat siz rezil olduğunuzu düşünürsünüz, kimbilir neler söylediniz, neler paylaştınız yada paylaşmanın eşiğinden döndünüz yada döndürüldünüz.

Siz eğer rezil olduğunuzu, pardon kendi kendinizi nasıl da büyük bir başarıyla! rezil ettiğinizi düşünüyorsanız işte ozaman kaçmak, saklanmak, o kişiden uzaklaşmak istersiniz. Ve belkide asıl istediğiniz aslında kendinizden uzaklaşmaktır fakat nasıl yapabileceğinizi bilemediğinizden o kişiden kaçmak tek çözüm gibi gelir. Ve belki de o kişi aslında her ne şekilde olursa olsun hayatınızda var olmasını istediğiniz birisidir. Ama artık okadar geçtir ki çünkü siz rezilliğinize inanıyorsunuzdur ve bir daha asla yüzüne bakamazsınız.

O ne kadar saçamalama desede, aslında yanlış zamanda söylenmiş bir " saçmalama" diye düşünürsünüz. Çünkü o " sacmalama" siz rezil olmadan söylenmeliydi. Evet evet engellenilmeliydiniz belki de. En azından o şartlarda en çok hayatınızda varlığını hissetmek istediğiniz insan varlığını sürdürüyor olabilirdi.

Kendi kendizi rezil etmekten uzak durmanız ve varlığıyla sizi iyi hissettirecek insanlardan uzak kalmamanız dileğiyle...


 
Toplam blog
: 5
: 353
Kayıt tarihi
: 09.12.07
 
 

84 yılında açmışım gözlerimi karlı bir istanbula. Yıllar oldu okul hayatına başlayalı ve bitmeyen b..