Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '18

 
Kategori
Blog
 

Ricamız: Bari "Haftalık Bültenimizi, " Bizlere Geri Veriniz.

Ricamız: Bari "Haftalık Bültenimizi, " Bizlere Geri  Veriniz.
 

& Başlarken, önce  bir alaydık  / Daha sonra tugayları aştık Şimdilerde kolorduya dayandık  / Sonra sonra rütbeler aldık Ama yerimizde saydık  / Sınıflarda çaktık, /Fırsat bu fırsat dedik  / Sayfamız editörü olmak istedik  / Şimdiye kadar, cepten yedik  / Boğaz tokluğuna çalıştık  /Yıllar yılı, zam bile istemedik  / Yıllık izinlere çıkmadık / Pankart bile açmadık

& Neydi o yaşanan yastık kavgaları / Blog yüzü ile yastık yüzü ayrımını / Birbirinden ayıramadık. / “La minör tondan” istemezükler çektik  / Yeniçerilileri bile geçtik.  / Kız Kulesinin külahını bile, tersyüz ettik.  / Ağrıdı dişim, nanay Çok içmişim nanay / Nanay yavrum nanay

& Ana konu üretmek / Mehter Marşı ile yürümek  / Bir ileri, iki geriye gitmek / Kandıralı’ya da takılıp, “Kandıralı sen de yürü demek” / Az gitmek, uz gitmek  / Tıktık’ları istiflemek./ Blog aleminde tabur bozanlar. /Laylay lom’a prim verenler / Ah neler yaşadık neler / Ah naneler naneler / İşin özü, “yazmak” iken  / Lüks değil miydi laylay lom demek? / Laylay lomcu’ ya prim vermek... /

& Bloglarda, idare arasında iletişimi sağlayan yegane nesne, “Haftalık bülten idi” Burada, başarılarımız kutlanıyor, başsağlığı mesajları ile blogcunun başı okşanıyordu. Öne çıkarılan yazılarımızla da, bir nevi taltif ediliyorduk. Bu iletişimi sağlayan göbek bağı, yeniden tesis edilmeli, kuvvetlendirilmelidir. Eksikli gibiyiz.

&.Hiçbir yerde görülmedik şekilde, bu blogcular, kimsesizler için aralarında kampanya başlatmış, ceplerinden para toplanarak hikayeleri basılmış,  kitapları ise fuar fuar dolaşılarak gelir sağanmış ve yerlerine teslim etmiştir. Milliyetin ana sayfalarında bu, bir haber dahi olamamıştır

& Herkes bu blog’larda editörleri merak eder. Ketumdurlar. Dışarı su sızdırmazlar. Kolları kırılsa, “yen’lerinin içinde “ kalır.

& Ama hassaslardır da. Bir defasında onlara hitap ederken “Baylar” demişiz. Anında cevabı geldi. “ Hoop dedik, arada bayanlar da var” diye ses yükseldi karşı taraftan. Hımmm. Anladık ki bayanlar da varmış.

& Blog camiasında Türkiye’nin en büyük sitesine mensubuyuz. Onların editörleri de seçkin ve seçilidir.. Öyle olması lazımdır.. Eee, hiç birini tanımıyor ve herkesler gibi de merak ediyoruz.

& Blogculukta, editörün, her birimize emeği olduğu halde, onlar hakkında bir tek fikrimiz bile yok. Ama onlar bizi, biliyorlar. Bu ne iş?   Bırakın şunu bunu, "rüyalarımızda bile" bizlere gözükmüyorlar.

& Bizim kariyerimiz belli, yazıp çizdiklerimiz, duygularımız, aksiyonlarımız hudutlu. Ya editörler? Onlar, bizden beter. Haklarında hiçbir şey bilmiyoruz.

&  “Son günlerde, Amiral gemisi, diğer gemiyle bordo  bordaya gelmeden önce, 8 kişilik yayın kurulları vardı. Yazım kurallarını taşımayanlar yayın dışında bırakılıyor. İdareye göre, “Giriş, gelişme ve sonuçları olan ve bilgi veren öğretici yazılar, favorimizdir. “ denilmekte.

&Ve biz hala düşünürüz ki, editörlerin  kitapları var mı? Kariyerleri nedir? İçlerinde yakışıklı ve güzel olanları var mı? Yatak yorganları blog kumanda odasında mı? O kadar blog okuyan insan, üstelik gazete de, roman da okuyabilir mi? Di  mi ama, merak ediyor insan.

& İzinliyken  blog okuyorlar mı? Rüyalarında blogcu görüyorlar mı? İçimizden beğendikleri var mı? “Şu milliyetçi, şu romantik, şu aksi, şu süt kuzusu, şu ak kaşık, şu ılımlı, şu çokbilmiş, şu aman ha! “ gibi saplantıları mevcut mu?

&Bilemiyoruz tabi. Hepsi Ali Baba’nın sır küpleri mubarek. Biz İzmir Hürriyet Bürosunda iken, epey yıl evvel, yazı işler,i müdürlerimiz vardı,  15 yıl önce  O zamanlar onlara yazı işleri deniyordu. “Editör” pek oturmamıştı daha. Hep samimiydik, tavla oynardık onlarla. Şimdikilere bakıyorum, birden ketumiyet kazanıveriyorlar. Bulundukları yeni yerin havasına mı bürünüyorlar ?

& N’oluyoruz? Bu ne iş?

Ört ki, ölem !

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..