Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '13

 
Kategori
Sinema
 

Riddick

Riddick
 

Riddick Rule The Dark Fall


David Twohy'nin Riddick serisine, Pitch Black filmi ile farkında olmadan başlamıştım. Bu başlangıç biraz kötüydü ve beklediğimi vermedi. Bu serinin son çekilmiş filmi 2013 yapımı Riddick'teyiz sıra.

Bu noktada belirtmek isterim ki serinin diğer filmlerini izlediğinizi kabul ediyor, filmlerin sonlarını biliyor kabul ediyorum. Bu sebepten spoiler ile karşılaşabilirsiniz.

2013 yapımı bu filmle David Twohy yönetmen koltuğunda, birkaç film daha bu projeyi devam ettireceğini gösterdi. Zira ikinci filmde Riddick'in gezegeni hakkında bir kaç ipucu elde etmiştik. Bununla birlikte Necromongerler ile hikaye bambaşka bir tarafa çekilmişti.  Bu özelliklerle David Twohy bilim-kurgusundaki aksaklıkları fantastik öğelerle kapatmıştı. Ancak bu filmde "yine" bir gezegenden kaçış görüyoruz. İkinci filmle ilgili olarak sadece Necromongerlerin ona ihanet ettiğini anlıyoruz ve kendisini kendi gezegeni Furya'ya gideceğini zannederken isimsiz bir gezegende yaşam mücadelesi verirken bulur kendisini. Acil yardım ister ve bu noktada ilk filme bir gönderme başlar.

Filmin adının Riddick olarak lanse edilmesiyle beklentilerimin tamamı Riddick'in gezegenininde olan olayların anlatılacağı yönündeydi. Hiç öyle bir şey yok. Böylelikle bir ara film için kötü bir isim seçimiyle karşılaşıyoruz. İlk filmin 2000 yılında izleyişimizden bugüne değin gelişen sinemanın nimetlerinden yararlanılan filmde görselliğin ve tutarlılığın arttığını görmek sevindirici. 13 yıla yayılan bir filmin devamının geleceğini bilmek de ayrı bir nokta. Kurgusal olarak bir aksiyon filmi kurgusuna sahip olduğu aşikardır. Serinin genel kurgusuna baktığımızda gezegenden kaçış, geçmiş hakkında ipucu, gezegenden kaçış olarak üç film artı iki animasyon olarak beş filmlik bir seri ile karşı karşıyayız ve kesin olarak bir filmin geleceğini beklemek yanlış olmaz. Bunun dışında bu sayının daha fazla olacağını beklemek de bu genel kurgu içinde hatalı olmaz.

Aksiyon, bilim-kurgu adına seyir zevki veren bir film. Ancak ismiyle izleyicileri yanıltan bir film olarak tarihe geçti. David Twohy sanırım seri gibi olmasın ama seri olsun istemiyle bir işte. Riddick Günlükleri olarak başlayan seri, Riddick "Rule The Dark Fall" gibi bir isimle çıktı karşımıza. Olmadı. Riddick'in gözleri, malum, yine bir karanlık içinde

Seri için zayıf bir film oldu.

İzleyiş açısından kendini izlettiren, aksiyonu devamlı bir film.

Son.

 
Toplam blog
: 23
: 780
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Bir metalurjist metallerden kurulu dünyasında. ..