Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '09

 
Kategori
Futbol
 

Rijkaard dogru karar mi?

Rijkaard dogru karar mi?
 

Hosgeldin Rijkaard


Galatasaray yine transfer konusunda basini ters koseye yatirdi ve surpriz bir sekilde Frank Rijkaard'i takimin basina getirdi. Peki dogru mu yapti? Once alternatiflere bir goz atalim.

-Le Guen: Lyon efsanesini baslatan isim olarak taniniyor. Lyon da calistigi 3 senede 3 sampiyonluk yasayan teknik direktor, hedef olan Sampiyonlar Ligi kupasina yaklasamadigi icin gonderildi ve maalesef kariyeri bu 3 sezonla kisitli kaldi. Daha sonra calistirdigi Rangers ve PSG'de elle tutulur bir basari yakalayamayan Le Guen'in onumuzdeki sene Lille takimini calistirmasi bekleniyor.

-Juande Ramos: Teknik Direktor olarak 50 yasindan sonra Sevilla ile 2 yil ardarda UEFA kupasini kazandiginda parladi. Daha sonra Tottenham takimina kume dusurmek uzereyken kovuldu ve Schuster'den bosalan Real Madrid teknik direktorlugu koltuguna gecici olarak oturtuldu.

-Bernd Schuster: Real Madrid'e gelisine kadar kariyeri boyunca kucuk takimlarda hep basarili oldu ve genelde calistirdigi kluplere tarihinin en basarili yillarini yasatti. Real Madrid'de sampiyonluk yasadi ama ertesi sezon "Barcelona'yi evinde yenmemiz imkansiz" lafi uzerine kovuldu.

Bu alternatifler arasindan siyrilan Frank Rijkaard'in kariyerine de kisaca bir goz atalim.

-Frank Rijkaard: Kariyeri boyunca en dipleri ve en ustleri gormus bir teknik direktor. Hollanda milli takiminda basladigi kariyerinde oynattigi guzel futbolla dikkatleri uzerine cekmisti. Sparta Rotterdam takimi onun doneminde tarihinde ilk kez kume dustu fakat bu olay Rijkaard'in Barcelona'ya gitmesine engel olmadi. Sezona cok kotu bir sekilde baslayan Rijkaard'li Barca neredeyse kume dusme hattina yaklasmisti fakat 2. yarida muthis bir cikis yakalayan takim sezonu 2. sirada bitirmeyi basardi. Daha sonra 2 sene ust uste La Liga sampiyonlugu ve Sampiyonlar ligi sampiyonlugundan sonra 4. sezonunda sampiyonlugu ikili averajda Real Madride kaptirdi. Kotu gecen 5. sezonunu kupasiz kapatan Rijkaard Barcelona'dan gonderildi ve gecen sezon hic bir takimi calistirmadi.

Peki Rijkaard Galatasaray'a ne verebilir? Oncelikle guzel bir atak futbolu izleyecegimiz belli. Rijkaard karakter olarak futbolcunun isminden cok sahada oynadigi oyunla ilgilenen ve her futbolcusuna esit davranan bir teknik direktor. Bu karakteri nedeniyle takimda bir Lincoln krizi yasanabilir. ( bkz. Ronaldinho) Buna karsilik takimda bu gune kadar goze batmayan bazi oyuncular yildizlasabilir. ( bkz. Xavi, Iniesta) Tum bunlarin yani sira Rijkaard bir futbol efsanesi olarak hem Galatasaray'in marka degerini yukseltmesini saglayacak hem de bazi yildiz oyuncularin transferini kolaylastiracaktir.

Taraftarlar kendisinden bir mucize bekliyor ama Rijkaard'a sabir gosterilirse uzun vadede cok basarili olacagini dusunuyorum. Fakat ilk etapta hem Turkiye futbolunu tanimamasi nedeniyle hem de simdiye kadarki kariyerine bakarak sezona iyi bir baslangic yapamamasi olasidir. Ismi ve kredisi nedeniyle hem yonetimin hem de taraftarin kendisine bu sabri gosterecegine inaniyorum.

Tebrikler Galatasaray yonetimi, basarilar Rijkaard.

 
Toplam blog
: 10
: 1202
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunuyum. Futbolla yakından ilgilenirim ve Galatasaray taraft..