Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Rijkaard’ın anlattıkları…

Rijkaard’ın anlattıkları…
 

Futbol, ilginç bir spor oyunu. Ne kesin, ne de kesine yakın doğruları yok. Bunun içinde en popüler spor dalı. Herkes, anladığını sanıyor. Üzerinde konuşuyor, yorumluyor. Ama büyük oranda da yanılıyor. Yanılgıdaki sebebi kendi yanlış düşüncelerinden veya popülist arzularından olduğunu kabul etmek yerine, çok daha kolayını yapıp en önde olduğu için önce hocaya kabahatler düzülüyor. Takımın durumu kendi beynimizdeki gibi gitmeyince, suçlu olma sırası oyunculara, yöneticilere geliyor. Nedense, kimse suçlu bu sefer taraftar olsun demiyor. Nedeni basit. Kulübün mali kaynakları taraftara dayanıyor. Bir ölçüde patron taraftar. Patronu eleştirmektense ona yaranmaya çalışmak daha uygun geliyor.

Rijkaard, ülkemize geldiğinde göklere çıkarıldı. Barselona’daki performansı kariyerinin nerelerde olduğunu anlatan çizgi olarak görüldü. İlaveten 135 milyon euro değerindeki Galatasaray takımının başına gelmiş olması, çoğunluğun Galatasaray’ı peşin olarak açık ara şampiyon ilan etmesine yetmişti bile. Fenerbahçe taraftarı bu filmi çok iyi bilir. Galatasaray camiası bilmiyordu, öğrendi.

Daha önceki sezonlarda Fenerbahçe en pahalı takım olduğu için baştan şampiyon ilan edilir, olmayınca da bu gün Rijkaard’a yapılmaya başlananların bin fazlası Fenerbahçe hocası ve oyuncularına yapılırdı. Hatta takımını motive etmekten başka amacı olmayan Aziz Yıldırım’a bile hangi eleştirilerin geldiğini biliyoruz.

Peki, Rijkaard gerçekten taraftarın çıkardığı yükseklikte bir futbol dâhisi midir? Kimse bu soruya Barselona’daki başarısını öne çıkararak cevap vermesin. Veya Guardiola denen genç ve deneyimsiz hocanın da Barselona’nın başındaki başarılarını düşünerek cevaplasın. Rijkaard’ın Barselona dışındaki teknik direktörlük başarısı acaba onu Galatasaray’ın başına getirmeye yetermiydi?

Sonuç olarak Galatasaray’ın oluşturduğu genç ve hata yapmaya meyilli kadrosu ile Rijkaard’ın uyuştuğu söylenemez. Galatasaray’ın bu yılki Rijkaard macerası, Fenerbahçeye oldukça sakin bir sezon geçirtmenin ötesinde pek de işe yaramış görünmüyor.

07/04/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..