Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Rinoplasti (burun estetiği) fiyatları neye göre belirlenmektedir?

Rinoplasti (burun estetiği) fiyatları neye göre belirlenmektedir?
 

Rinoplasti (burun estetiği) fiyatları neye göre belirlenmektedir?


Rinoplasti fiyatlarında neler etkilidir?
 
Burun şeklindeki istenmeyen, beğenilmeyen bölgelerin düzeltilmesi, nefes alma sorunlarının giderilmesi için yapılan rinoplasti ameliyatı, her kesimin, kadın ve erkek farkı olmadan rağbet ettiği estetik bir cerrahi uygulamadır. Operasyon sayesinde kişinin burun şeklinde istediği düzenlemeler yapılabilir, burun yüze uyumlu hale getirilebilir. Dışarıdan güzelliğin yansıması yüzde başladığından, yüzdeki en can alıcı konuma yerleşmiş olan burun şeklinin önemi çok fazladır. Burundaki şekil bozuklukları kişinin rahatsızlığına neden olur. Sosyal çevresinden uzaklaşmaya başlar, özgüvenini yitirir ve içinden çıkılamaz sorunların içine girebilir. Bu yüzden rinoplasti ameliyatı kişilere yardımcı olabilir.
 
Rinoplasti ameliyatında daha önceden belirlenmiş olan standart bir fiyat politikası olmaz. Çünkü ameliyatta belli bir standart olması için, uygulanan her ameliyatta aynı işlemlerin yapılması gerekir. Oysaki burun estetiği ameliyatında kişiye özel planlama yapılarak, yine kişinin yüzüne uygun olan burun şekli oluşturulur. Bu nedenle her rinoplasti ameliyatında farklı işlemler yapılır. Bu detaylar değerlendirildiğinde, yapılan her ameliyatta uygulanan fiyatın aynı olması beklenemez.
 
Ameliyatın fiyatları konusunda deneyimli bir estetik cerrahla iletişime geçilmeli ve doğru bilgiler alınmalıdır. Kişinin yüz yapısı değerlendirerek, yüzüne en uygun olan burun şekli belirlenir. Bunu yaparken kişinin istekleri dikkate alınarak, yeni burun şeklinde nasıl bir düzenleme yapılacağına karar verilir. Fiyatların oluşturulmasını sağlayacak tüm unsurlar değerlendirilmeli ve ameliyatla kişinin talepleri karşılanarak, istediği gibi bir burun şekli oluşturulmalıdır.
 
Rinoplasti fiyatlarında etkili olan unsurlar nelerdir?
 
Her cerrahi operasyonun farklı özellikler taşıması nedeniyle, bunların göz önüne alınmasıyla fiyatın belirlenmesi mümkün olabilir. Rinoplasti ameliyatının taşıdığı özelliklerin içeriği, her operasyonun fiyatlarına yansır. Bu unsurlar arasında en etkili olanı, ameliyatı gerçekleştirecek olan estetik cerrahın bu alandaki deneyimleri, estetik algısı, başarıları ve bilgisi fiyatları direkt olarak etkileyen unsurdur. Hastanın yeni burun şeklinin oluşturulmasında, burun yapısının yüze uyumlu olmasında cerrahın yapacağı ameliyat planının büyük bir katkısı vardır. Bunlar rinoplasti başarısı için olmazsa olmaz kriterlerdir. 
 
Estetik cerrahın başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği operasyonlar, yeni burun şeklini oluştururken estetik algısını kullanarak hastanın memnun olacağı burun şeklini oluşturması fiyatlara etki edecektir. Çünkü rinoplasti ameliyatı tamamlandığında, geri dönüşü olmayan değişimler yapılmış olur. Yeni bir ameliyat sadece bu değişimler üzerinde düzeltmeler yapmaya olanak verir. Bu ameliyatla hastanın başlangıçtaki burun şekline geri dönmesi sağlanamaz. Bunlar dikkate alındığında, hastaların ameliyatın fiyatından önce, başarılı bir rinoplasti ameliyatı geçirmeye gayret etmesi gerekir. Atacakları her adımda ameliyatın sonucunun kendilerini memnun edecek şekilde olmasını düşünmeleri gerekir.
 
Rinoplasti fiyatlarına etki eden başka unsurlarda vardır. Ameliyatın yapılacağı hastane, hastanenin hastalara sağlayabileceği olanaklar, estetik cerrahın ameliyathane ekibi başarıya etki edecek ve fiyatları belirleyecek unsurlar arasındadır.
 
Ucuz olanı tercih etmek???
 
Burun estetiği ameliyatında maliyetleri belirleyen bazı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurların başında burun estetiği cerrahının bu alandaki başarıları ve deneyimidir. Bu faktör burun estetiği ameliyatının başarılı olmasını sağlayacak önemli bir unsurdur. Bu nedenle, bunun fiyatlara yansıması oldukça doğaldır. Diğer bir unsur operasyonun gerçekleştirileceği hastanenin yeterli tıbbi donanıma sahip olması ve ameliyat ekibinin bu konudaki tecrübesidir Ameliyattan sonra % 100 başarı ve memnuniyet için bu unsurların bir arada olması gerekir.
 
Bunların dışında ameliyatta kullanılan teknik, hastanın burnunda yapılan işlemler fiyatların belirlenmesinde büyük önem taşımaktadır. Ameliyat sırasında burun kemiklerinde kırma yapılmadan sadece törpülenmesi ve burnun yeniden şekillendirilmesi özen ve dikkat isteyen bir çalışmadır. Bu çalışma hem burundaki şişlik ve morlukları azaltıcı, hem de hastanın normal hayata daha hızlı dönmesini sağlayan bir yöntemdir. Fakat bu yöntem tecrübe gerektirdiğinden, burun estetiği fiyatlarında yansımaları olacaktır.
 
Burun estetiği yaptıramaya kara verenlerin önceliği iyi ve deneyimli bir estetik cerrahla iletişim kurmak olmalıdır. Bu ameliyatın fiyatı son aşamada düşünülecek bir detay olmalıdır. Çünkü bu operasyon herkes için farklı standartlarda uygulanacak bir ameliyattır. İstenmeyen sonuçlar alındığında revizyon burun estetiği operasyonu için ödenecek olan paralar çok çok daha yüksek miktarlarda olacaktır.
 
Burun estetiği her hastaya özel planlama yapılan, her aşaması farklı bir uygulamadır. Hastalar ameliyattan önce ve sonra her aşamada burun estetiği cerrahıyla iyi ilişkide olmalı, sağlıklı iletişim kurmalıdır. Burun estetiği sayesinde hastanın görünümünü güzelleştirecek, hastayı ve doktoru memnun edebilecek sonucun alınması için her şeye dikkat edilmelidir.
 
Ameliyat sonrasında komplikasyonların önlenmesi, uzun dönemde burunda sorun yaşanmaması için burun estetiği fiyatından önce bunlara dikkat edilmelidir. Ameliyat için değerlendirmeler yapıldığında, fiyatlar belirlenecektir. Ancak ameliyattan elde edilecek sonucun sizleri memnun etmesi her şeyden daha önemlidir. Başarılı geçen burun estetiği ameliyatından sonra hastaların tek düşüncesi yeni şekillendirilen burunları olacaktır. Başarısızlık elde edilen bir burun estetiğinde ise, hiçbir şeyin önemi yoktur.
 
Prof. Dr. Selçuk İnanlı
 
Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı
 
http://www.selcukinanli.com/
 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..