Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '16

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Riske girmeden hiçbir iş başarılamaz deniliyor, risk çakallar içindir kuzulara risk gerekmez

Riske girmeden hiçbir iş başarılamaz deniliyor, risk çakallar içindir kuzulara risk gerekmez
 

Çakallar hayatınızı zorlaştırıp risk almaya mecbur bıraktıysa bu, riskin doğru bir şey olduğunu göstermez; doğru olmadığını bildiğimiz halde mecbur olduğumuz için yaptığımız çok şey var, risk de onlardan biri.

Riski altın standart olarak gösteriyorsunuz, girişimlerinizde risk alıyorsunuz, madem öyle hayatınızı niye riske atarak yaşamıyorsunuz. Orada da kazanma kaybetme olabilir. Kısa boyluysanız örneğin akla hayale gelmedik bir yol deneyip uzayabilirsiniz.

Hayat kumardır diyenler kazanmışlarsa bizim gibi saftirikler yüzünden. Hayat yolunda adım adım yürürsün. Kazanmak imkânsız bir şeyi yapmakla değil mümküne sabretmekle olur. Bir işe para koyuyor, bu parayı kaybedebilirim diyor. Niye ki kumar mı oynuyorsun? Ama haklısın, çakalların kumar masasına çevirdiği bir dünyada yaşıyorsun!

Kerim Korkut “risk, fırsat, garanti” gibi alengirli kavramları ve bu kavramlar üzerinden insanlarımızın sömürülmesi konularını durmadan yazıyor. Beylerin sesi çıkmıyor çünkü her şeyin farkındalar. Bizim saf ne yapıyor? Nasırlı elleriyle matah bir şeymiş gibi emeğe övgüler diziyor. Nasırlı eller insan haklarının utancıdır, safların saflık madalyasıdır. Ömür boyu çalışıyorsun başına bir ev alamıyorsun; o, oturduğu yerde villalar dikiyor. Sorduğun zaman da “fırsatları değerlendirdim” diyor. Neymiş o fırsatlar? Niye biz değerlendiremiyoruz? Bu ülkede alnının terini silmeden kimse bir kuruş kazanamaz dediği zaman neden Kerim Korkut’u desteklemiyorsun?

Riske giriyormuş; icabında her şeyini kaybedebileceği için kazancı da yüksek olmalıymış. Büyük yatırımlara giriyor yüreğini ortaya koyuyormuş. Bu bir cesaret işiymiş, kaybettiği zaman her şeyini kaybeder kazandığı zaman malı götürürmüş!

Adam üç beş kuruş için böylesine risklere girer mi? Peki bu ülkede büyük işverenlerin hiç kaybettiğini, battığını duydunuz mu? Demek ki hem yüksek kazanıyor hem de batmıyorlar. Ağlarını geriyorlar, bütün balıklar onlara. Sen de bir lokma hamsi için kasanın dibini yalıyorsun! Çünkü safsın, uyuyorsun, hiçbir şey bilmiyorsun!

Hayatta risk diye bir şey yok, seni tökezletmek, ayağını kaydırıp düşürmek için tezgâhlanmış alicengiz oyunları bunlar. Karanlık işler yapıyorlar, tabii ki risk olur. 5 kilo elman var, kilo kilo satarsın, bunun neresinde risk var. Adamın sermayesi yok, işi sağlam değil ama vurgun peşinde. Üstelik tek başına değil, kapkaç ekonomisi, kurtlar vadisi; elbette risk olur. 1 liram var, 1 liralık iş yapacağım; ne riskiymiş… Üstelik bu batma masallarının çoğu hikâye, gözümüz korksun giremeyelim diye!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..