Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

27 Kasım '07

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Ritm Bozuklukları!

Ritm Bozuklukları!
 

Kişinin genel ritm durumundaki aksamaları, bedensel veya ruhsal bir bozukluğun işareti olabilir. Buna karşılık, gece çalışması veya bir seyahat dolayısıyla saat değişikliği gibi kaymalarda, organizmanın zaman ayarlamasında değişimlere sebep olabilir.

Kişinin yapısına göre, duyulan rahatsızlık az veya çok olabileceği gibi, dengenin geri gelmesi için gerçek zaman da değişebilir. Bu gibi kaymalara önlem olarak, önceden bir alıştırma devresi geçirmek veya yeni düzende bir süre daha eski ritmi yaşamak tavsiye edilir.

Uykumuzu iyi ayarlamalıyız!

Uyku, birincisi hafif, sonrakiler derin olmak üzere 4 evreden geçen, belli çevrimlerden oluşan, ritmli bir olaydır.

* Uzun süre uyumak, sağlıklı bir uykunun belirtisi değildir! Az fakat iyi uyumak da mümkündür. İnsanların yaklaşık % 5' i, 6 saatten az uyuyarak yaşar.

* Sabah ve gündüz uykularında derin devreler yoktur! Bu durumdan da anlaşılacağı gibi, bunlar daha az dinlendiricidir.

* İyi uyanmak... Uyandırılmak ihtiyacı duymamak demektir. Tabii ve rahat uyanma, tam bir uyku devresi sonunda varılan noktadır. Uyku devrelerinin hesabı kesinlikle yapılmalıdır. Uykuya dalma ve kendiliğinden uyanma saatleri tespit edilmeli, bunlar arasında geçen dakika sayısı 90 dakikaya bölünmeli, arta kalan zaman olursa, her uyku devresine eşit olarak dağıtılmalıdır.

Mesela, saat 23' te uyunduğunu ve 8.15' te uyanıldığını kabul edelim... Uyku süresi 555 dakika... Devre sayısı 555/90=6... Kalan 15 dakika, 15/6=2 dakika kadar. Demek ki her devre 92 dakikadır. Saat 23' te uykuya dalındığına ve her devrede 92 dakika bulunduğuna göre, tabii uyanmalar 92 dakikada bir tekrarlanacaktır.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..