Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Rize Belediye Başkanı önerdi; ikinci eşleri doğudan alalım, terör bitsin...

Rize Belediye Başkanı önerdi; ikinci eşleri doğudan alalım, terör bitsin...
 

Bildiğiniz gibi ülkemizde dini kullananlar, uzun zamandan beri parsayı topluyorlar.

Hele hele son 8 yıllık dönemde, toplamadıkları hiçbir şey kalmadı.

Bir taraftan Allah, Kitap, Kuran, Din, İman deyip, sonra da Allah ne verdiyse lüplettiler! Tabi bu arada halkın kulağına hoş gelecek sözlerden de bahsettiler.

Neydi halkın hoşuna gidecek sözler?

Önce açılım yaptılar! Ancak; kendileri dâhil açılımın içinde ne olduğunu bir türlü öğrenemediler.

Sonra, hak, hukuk, özgürlük, barış dediler. Özgürlükleri ülkeyi bölenler için kullanırken, hakkı, hukuku kendi çıkarları için kullandılar. İşte Ergenekon davasında üç yıldan beri içeride yatanlar, öbür yanda her türlü yolsuzluğu, hırsızlığı yapanlarla ilgili kaplumbağa hızı ile seyreden bir yargılama sistemi!

Adaletten ve eşitlikten bahsedenler, hep kendilerine adil olup, terörle mücadele edenleri terör örgütü üyesi olmaktan içeri tıkarak, gerçek teröristleri kahramanlar gibi karşıladılar. Sonra kurdukları çadır mahkemelerinde 7 dakika sorgulayıp akladılar. Daha sonra da halk bastırınca tutuklamak zorunda kaldılar. Yakında salıverilirler! Çünkü bu tutuklama onlara göre barışı bozuyor!

İçeri tıkılanlarda da ayrıcalık bunlarda! Terörist başı her türlü özgürlüğü kullanıp içeriden koskoca(!) örgütü idare ederken, Silivri yerleşkesi sakinleri, bu özgürlüklerden yararlanamıyor.

Ya dini söylemlere ne demeli? Dertleri günleri İmam Hatip ve Türban olan iktidar sahipleri, kendi çocukları ve yakınlarına bir ayrıcalık tanıyarak, daha özgür ve daha iyi eğitim imkânlarını sundular. Ancak halkın aynı kalitede eğitim almasını ve daha özgür yaşamasını istemediler. Tıpkı Arap şeyhlerinin yaşadıkları gibi…

Şimdi asıl konuya gelelim. AKP Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, TV8 de Erkan Tan’ın programında ne diyor? İsteseydik “Şeriatı” getirirdik. Hiç kimse de çıkıp, ‘hop ne oluyor ya? Siz nerde yaşıyorsunuz? Demiyor. Diyemiyor! Burası Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet’in getirdiği özgürlüklerden yararlanıp, şeriat propagandası yapmak neyin nesi? Diyemiyor...

Salih Kapusuz bunu söyler de, alt kademede görev alanlar buna benzer söylemler geliştiremez mi? İşte Rize Belediye Başkanı AKP’li Halil Bakırcı, Cumhuriyeti'nin Türk, Laz, Kürt ayrımı yapılmadan bir bütün olduğunu söyleyip, ardından içinden geçenleri bu lafların arkasına sığınarak kusuvermiş!

Ne mi söylemiş?

Kürt sorununun çözümü için ‘hasımlık yerine hısımlık’ formülünü önermiş.

Halil Bakırcı’nın önerisi ne mi?

Hasımlığı bitirip, hısımlığı geliştirmek için “ikinci eşlerin” Doğu'dan alınması!..

Böyle bir öneride bulunanın gerekçesi elbette vardır. Malum önerinin gerekçesi ne olabilir diye merak edenler için;

Halil Bakırcı’dan incilere devam edelim. “Zaman zaman ikinci eşler de olmuştur. Bu bizim kültürümüzde vardır. Kanunlarımız buna müsait değildir ama maalesef Türkiye’de oluyor. İnsan belli bir yaşa gelmiştir, çocuğu olmuyor veya eşi rahatsızdır. Bunu söylemek istemiyorum ama Türkiye’de görünen bir gerçek vardır. Bu gerçeği kabullenelim. İnsanlar, evlilik ihtiyaçlarını metres veya benzer şekilde tamamlıyor. Bu tip insanların bunlara girmemesi lazım! Bu bölgelerden evlilik ve hısımlıkları artırarak, devletin de teşvikiyle önümüzdeki 30 yıl gibi bir sürede yaşanan sorunların aza ineceğine ve çözüleceğine inanıyorum. Yoksa askeri yöntemle kavga ve dövüşle çok ciddi bir şekilde çözüleceğine ben inanmıyorum. Azalır, tekrar tırmanır.”

Bu öneriyi duyunca, aklıma terörü önlemek için şöyle bir yöntem geldi. Böylesi güzel(!) önerileri olan AKP’liler önerilerini, bir zamanlar bütçeyi bir havuzda topladıkları gibi toplasınlar, sonra havuzun içindeki böylesi anlamlı(!), manidar(!), barışa(!) ve Demokrasiye(!) katkı yapacak olanları derhal uygulamaya koysunlar! Sonra mı? Doğu kısa zamanda kalkınır ve terör olayları da bir anda biter!

Böylesi belden aşağı söylemlerle ve kanunsuzluklarla terörü önleyeceklerini sananlar, önce kendilerine bakıp, ülkeyi 8 yılda nereye getirdiklerini görsünler.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 340 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..