Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Rize'de 3 puan Karşıyaka'nın hakkıydı

Rize'de 3 puan Karşıyaka'nın hakkıydı
 

trtspor.com.tr


Rize maçındaki rezaletlere geçmeden önce, Gaziantep 'ten galibiyetle dönen Ufuk Sarıca ve ekibini tebrik edelim. Ufuk Sarıca'nın kurduğu takım  6 Lig, 3 Türkiye Kupası ve 2 Euro Challange maçı olmak üzere toplam 11 maçta sadece 2 yenilgi aldı. Bu yenilgilerden biri Türkiye Kupasında üst tura çıkmayı garantilediğinde Efes'e karşı, bir diğeri ise rakibin bulduğu mucizevi bir son saniye üçlüğü ile ligde Tofaş'a karşı. Basket takımımızın önünde çok yoğun bir maç trafiği var. 4 hafta boyunca haftasonu lig, haftaiçi Euro Challange kupası mücadeleleri olmak üzere haftada iki maç yapacaklar. Bu yoğun maç trafiğine bu kadar az kayıpla girmek çok önemli.
Voleybol'da ise hiç beklenmedik bir süprizle karşılaştık ve Salihli Bld.'ye Arena'da 3-2 kaybettik. Bu yenilgi ile 8 puanla 5.sırada kaldık. Haftaya ligin puansız ekibi Koç İ.Ö.O. ile karşılaşacağız. Voleybol takımımızın biraz zamana ihtiyacı var. Zamanla oyuncular beraber oynadıkça daha başarılı sonuçlar alacaklardır.
Rize'deki rezalete gelirsek iki yarıda iki farklı Karşıyaka izledik. İlk yarıda savunmada alan kapatamayan, atak olgunlaştıramayan, ofansta varlık gösteremeyen bir takım görüntüsü varken ikinci yarı savunmada rakibi iyi karşılayan orta sahada çok iyi pas yapan ofansif anlamda bir çok pozisyonda son pasları kullanmada başarı sağlayamasak da rakip kaleye yüklenen bir Karşıyaka izledik. Gözlerimizi tribünlere çevirdiğimizde, mesafe tanımadan Karşıyaka'dan Rize'ye giden taraftarlarımıza da teşekkürlerimizi sunalım. Ev sahibi ekibin tribünlerinde ise deplasman seyircisi görmemenin alışkanlığından olsa gerek her türlü çirkinlik vardı.
Kadronun taktiksel kurgusuna baktığımızda Cihat Hoca'nın Ahmet Burak Solakel ve Emre Aktaş inadını anlayabilmiş değilim. Ahmet'i kanatta çizgide değil orta sahanın ortasına daha yakın bir mevkide görevlendiriyor Cihat Hoca. Ahmet ne kadar koşup çabalasa da kendi mevkisi olmayan bir yerde ancak bu kadar verimli olabiliyor. Ahmet ya ofansa yeterince destek veremeyen Orhan'ın yerine solbek pozisyonunda görevlendirilmeli yada kenarda olmalı. Emre Aktaş ise iki haftadır tel tel dökülüyor.
Makakula oyuna girdi ve golü buldu. Banahane muhteşem bir gole imza attı. Stoperlerimiz Onur ve Cemil Rize'nin etkili forvetleri karşısında zaman zaman eksik kalsalar da iyi performans sergilediler. Penaltıya sebep olan Cemil o pozisyonda çok ağır kaldı ve topa yaptığı hamle rakibe geldi. Sercan ise geriye dönmeyen Dalmat'ın arkasında oynamanın dezavantajını yaşıyor. Çok koşuyor yoruluyor. Yoruldukça da ortalarındaki isabet oranı düşüyor. Fatih Şen bir kaç pas hatası yapsa da orta sahada tamamlayıcı bir oyuncu. Adnan'ın biraz daha oyunun içine girmesi gerekiyor. Orhan sol kanattan ofansa daha çok destek vermeli.
Rize seyircisi de bugünkü ayıplara ortak oldu. Deplasman seyircisi görmeye alışık değiller galiba ki Karşıyakalı traftarlarını karşılarında görünce saldırgan bir tutum sergilediler. Korner, taç kullanmaya giden oyunculara, kaleci Necati'ye yabancı madde attılar. Gözlemci raporlarına girerse Rize'nin sahası kapanabilir.
Ve gecenin kahramanı, hakem demeye dilimin varmadığı Serkan Çınar. Evet maçtaki ilk önemliyi hatayı Karşıyakamızın lehine yaptın. Cemil'in müdahalesinde penaltı noktasını gösterdin. Ama ikinci sarı kartı gösterip kırmızı kartla oyundan atamadın. Çünkü pozisyonun penaltı olduğundan emin olamadın, çünkü pozisyonda yardımcı hakeminden hiç yardım alamadın. Ne şiş yansın ne kebap mantığıyla penaltıyı verdin ikinci sarı kartı veremedin. Sonrasında faullerde bir karar standartın olmadı. Düdük ağzına hep ev sahibi lehine kararlar vermek için gitti. Taraftarın, sahadaki futbolcuların yaptıkları terbiyesizliklere göz yumdun. Noktayı ise 88. dakikada gol olan vuruş yapılmadan önce topun elle düzeltilmesini görmezden gelerek koydun.
Çaykur Rizespor antrenörü Engin Korukır. Daha geçen hafta Adanaspor maçı sonrasında hakkımız yendi emeğimiz çalındı, hakem hataları hep bize mi denk geliyor diye feryat figan açıklamalar yapan sen değilmiydin...  Sizinki alınteri, sizinki emek de bugün yeşil-kırmızı formayı taşıyanların sahadaki mücadelesi alın teri değilmiydi... O futbolcular paralarını alamıyorken herşeylerini sahaya koymadılar mı... Biraz emeğe saygın olsaydı basın açıklamanda "geçenhafta bizim emeğimiz çalınmıştı, bugün Karşıyaka'nın emeği çalındı. Geçmiş Olsun Karşıyaka" diye açıklama yapardın. Ama sen basın açıklamasında beraberliğe üzülmediğini söylerken, Rize'nin sahasının kapanmasına yol açabilecek saha olaylarını raporuna yazacağından da emin olamadığımız maçın gözlemcisi ile tartıştın. Herkes kendi canı yanınca emeğe saygı istiyor. Rakibinin emeği çalınınca değil...
 Seçim Demirel; ismini belkide ilk defa duyduğunuz bu hanım, en son Boluspor - Manisaspor maçında görev verilen Kocaeli bölgesinden FIFA Kokartlı, TRT'nin "Sahada Topuk Sesleri" belgeseline de konuk olan bayan hakemimiz. 2009 yılından beri 1.Ligde sezonda ortalama 10 maçta görevlendiriliyor. Başarılı hakemimizin yan hakem olarak görev aldığı son maçı da bölüm bölüm izledim ve izlediğim bölümlerde verdiği kararlarda Seçim Hanım'ı oldukça başarılı buldum.  Bundan sonra bizim maçlarımıza Seçim Hanım verilsin.
Önümüzdeki Haftanın Programı:
20 Kasım Salı Euro Challange : Etha Encomi - PINAR KARŞIYAKA
24 Kasım Cumartesi:  Koç İ.Ö.O. - KARŞIYAKA
24 Kasım Cumartesi: PINAR KARŞIYAKA - Banvit
26 Kasım Pazartesi: KARŞIYAKA - Denizlispor

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..