Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Rize’de görülmeye değer bir güzellik daha

Rize’de görülmeye değer bir güzellik daha
 

Butik Otel Evvel zaman


Karadeniz turizmde bakır bir alan….

Gün görmemiş güzellikleri var…

Alt yapıda noksanlıklar hizmete açılan Karadeniz sahil yolu ile büyük bir ivme kazandı fakat hizmet sektöründe önemli eksiklikler var…

Bu anlamda geri kalmış Rize ilimizde bireysel çabalar dünya cenneti bu yerleri dünyanın ilgi ve beğenisine sunacak düzeyde değil…

Aslında Alplere taş çıkartacak Kaçkarlar, yaylalarımız, bin bir güzellikteki koylarımız çok kısa sürede meyve verecek tabiatın bahş ettiği güzellikler…

Rize’de bir manada üzerine düşeni yapan girişimcilerden Ahmet OFLU Yöresel yemeklerin sunulduğu türkülerin havada uçuştuğu Evet Zaman isimli nostaljik yerle sesini bütün Türkiye’ye duyurmuş durumda..

Rize Etnografya müzesini de işleten Sayın OFLU yeni bir adım atmış.

Geçtiğimiz cumartesi bu yeni girişimi ve meydana getirdiği eseri göstermek üzere Derepazarı’nda bulun tarihi konağa götürdü beni.

Gözlerime inanamadım…

21yy.da yapılmış ve Osmanlı mimarisinin bütün özelliklerini taşıyan tam bir 18.yy Osmanlı konağı.

Rizeli iş adamı, Evvel Zaman yöresel yemek evinin sahibi Ahmet OFLU tarafından butik, otel ve yeme içme tesisi olarak düzenlenmiş. İnşaat halindeyken bile kendinizi zaman tünelinden geçip 18yy geriye gitmiş sanıyorsunuz.

Bütün tavanlar ve duvarlar Osmanlı İmparatorluğu döneminde kullanılan lale, karanfil, kubbe ve çınar yaprağı motifleri ile ahşap işçiliği kullanılarak dekore edilmiş, tüm kapı ve pencere üstleri hilal ve lale motifleri ile süslenmiş, bugüne kadar yalnızca tablo ve fotoğraflarda gördüğümüz ayrıntıyı sunuyor size.

Son derece konforlu olarak tasarlanmış 7 adet çift kişilik oda, 80 kişilik kapalı, 120 kişilik açık alan, odaların tümünde tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabı, klima, telefon, internet erişimi, müzik sistemi, çalışma masası vs. tüm ihtiyaçların karşılanabileceği şekilde tasarlanmış, balkon ve pencerelerden hem orman, hem de deniz manzarasını bir arada seyredebiliyorsunuz.

Rize merkeze 9 kilometre, Derepazarı ilçemizin Yanıktaş sahil köyünde denize mesafesi 50 metre. Herkesin bir kez görmesini mutlaka öneriyorum.

Halka açık bir mekânda bu güzellikleri görme imkânını bize sunan, kendisini tarihe adamış, yalnız bir tesis değil ortaya bir eser çıkaran Ahmet OFLU’ya teşekkürlerimi sunuyor ve bu çalışmalarının devamını temenni ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla…

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..