Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '15

 
Kategori
Futbol
 

Rize Yenişehir Stadının sorunları

Rize Yenişehir Stadının sorunları
 

24 Agustos 2009 tarihinde faaliyete geçen Çaykur Rizespor Yenişehir Stadı Rize'nin en çok rüzgar alan en çok sorunlu bölgesinde yapılmıştır. İlkbahar'dan güze kadar yaklaşık 9 ay- bir sezon boyu- soğuğa maruz kalan taraftarlar acısından dezavantajlı olan bir bölgede (Askoroz Mevkiinde) Hemen Deniz ve dereağzında yapılan stad yanlış bir karar olarak düşünülmektedir.

Stad açıldıgı günden bu tarafa doluluk oranı acısından düşük seviyededdir. Son derece düşük kapasite ile takım maçları oynamaktadır. Seyirci'nin ya da taraftarın maçlara gelmesi ve müdavimliğinin  saglaması yönünde taraftarın stada celbedilmesi üsülleri yetersizdir. Stad'a çagrı yapılırken araba konvoyları olusturuluyor, havalı kornalarla, yüksek dozda gürültü yaparak, kız çocukların yada kadınların üzerine maytap patlatarak, meşale yakarak, çığlıklar atarak maçtan bir kaç saat önce ilkel bir infial yaratacak şekilde seyirci çelbetmek dogru bir davranıs degildir. bu durum yönetimin bildiği belkide gereken önlemleri almadığı, böyle olmasını istemesede, bir önlemde almadığı bir husus olarak kabule daha yakın bir davranıştır.

Hafta İçerisinde belirli yerlerde olusturulan panolarda Rizespor'un Hafta sonu yaptıgı maçların tarihini saatini ve rakibini belirtir ilanlar asarak halkın bilgi sahibi olmasını saglaması için belirli yerlerde bu panoların konulması gerekmektedir. PTT ligindeyken yapılan duyurular yapılmasında ne sakınca var?

Rizespor Stad'ının çatısı yada üst kısımlarından gelen soğugun taraftarı etkilememesi için plastik veya herhangi bir doğrama ile kübbeli pencerelerin kapatılması cok soğuk havalarda genelllikle kale arkalarının ve diger bölgelerin oldukça etkili ısıtıcılarla ısıtılması gerekir.

Futbol bir temaşa sporudur seyirci para ödüyerek eğlenmek, dinlenmek, külübü desteklemek amaçlı stada gelinmektedir. Kendi sahasında maç alamamış bir takımda seyircinin rolünün sıfır etkisi bariz olarak görülmektedir.

Rizespor aynı zamanda bir Anonim Şirkettir. Ticari amaçlarla ticari esaslara göre bir mantık yürütüldüğüne göre, üç saat boyunca misafir ettiği hemşehrilerini hasta ederek evine göndermemelidir. Nasıl ki  bir insan evine gelen bir misafiri en iyi şekilde ağırlamak zorundadır yani soguk bir havada misafirini soguk bir ortamda bekletemesinin misafiri ağırlamak olarak kabul edemezsek,  Rizespor yönetimi de stada gelen misafirlerini bu anlayışla soğugun etkisine maruz kalmadan soğuğa karşı gereken önlemleri alıp müşteri memnuniyetini sağlanmak zorundadır. 

Bu nedenle mevcut Rizespor Yönetimi bu konuyu değerlendirerek bir iki hafta içinde 12.Adamı hasta etmeden yoluna devam etmelidir.  Taraftar sayısını arttırmak, taraftarına sahip çıkmak, taraftarıyla barışmak, müşteri memnuniyetini önemsemek ve stad gelirlerini artırmak yönündeki çabalarını taraftar olarak bekliyoruz ve önemsiyoruz.

Selam ve Sevgiler.

21.02.2015

Ali Emir KARAALİ

RİZE

 
Toplam blog
: 135
: 1323
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ali Emir KARAALİ, Rize Doğumlu, 1978 Rize Lisesi Mezunu, (1988)T.C. Anodolu Üniversitesi   'İşlet..