Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '19

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

R.Maestro Klasik Müzik Radyosu

Ülkemizde klasik müzik ve caz gibi seçkin müzik yayınları oldukça eksik bir alan. Popüler müzik yayınları yapan pek çok radyo bulunurken maalesef klasik müzik yayınları yapan radyo sayısı çok çok az.

Müzisyen Nedim Ertuna tarafından kurulan ve internet ortamında yayın yapan Radyo Maestro olarak kaliteli müziğin adresi olmak esas görev olarak bu misyonu üstleniyor. Klasik müzik, caz, film müzikleri alanlarındaki çok değeli müzisyenlerin sesi olmak ve internet radyosu olarak dünyaya duyurmak başlıca ödevini amaç edinmiş.

Klasik müzik, caz, film müziği ve müzikal tutkunlarına en seçkin ve bilinen müzikleri 7/24 kesintisiz sunmak için 14 Ağustos 2018 tarihinde yayın hayatımıza başladı.

Radyo, zamanla gelişen arşiviyle en yeni klasik müzik, caz, müzikal ve film müziklerini dinleyenlerin beğenilerine sunmayı hedefliyor.

Ülkemizdeki çok değerli müzisyenlerin, konservatuar hocalarının ve öğrencilerinin, senfoni ve oda orkestralarının konser - resital kayıtlarını bu radyodan dinleyebileceksiniz.

Zaman zaman canlı yayınlarla desteklenecek radyo kanalı ülkemize seçkin müzikler alanında katkıda bulunacaklara açık olduklarını belirtmektedirler.

Radyo Maestro yönetici Nedim Ertuna, dinleyicilerine kendilerini takip etmeye devam edip ve görüşleri kendilerine bildirmeyi beklemektedir.

 

Radyo Maestro Programları

Radyo kurucusu ve sanat yönetmeni radyo programları hakkında şu bilgileri verdi:

Konçerto Zamanı – Hazırlayan ve Sunan Nedim ERTUNA

Konçerto Zamanı programında zamanla yenilmeyen en bilinen konçertolar sizler için radyomuzda... her hafta farklı bir bestecinin farklı bir enstrüman için yazdığı konçertoyu sizlerin beğenisine sunacağız. Salı 16 00 da ….

Opera ve Koral Müzikler  - Hazırlayan ve Sunan Nedim ERTUNA

Radyomuzda opera sanatının seçkin örneklerini sizlere sunuyoruz.. Bu programımızda opera uvertürleri, solo ve düet aryalar, korolu aryalar ve koro müzikleri eserlerini dinleyeceksiniz. Programda dinlemek istediğiniz eserleri Lütfen bize bildiriniz.. info@radyomaestro.com bize eposta atabilir ya da web sitemiz üzerinden istek yollayabilirsiniz... Perşembe 16 00 da…

Konser Salonlarından – Hazırlayan ve Sunan Nedim ERTUNA

6 Ocak’ta Radyo Maestro da konser salonlarından programımız yayınına başladık. İlk programımız 6 Ocak’ta Piyanist Özgür Ünaldı’nın canlı yayın konuğumuz olduğu programda konser kayıtlarına yer verdik.14 Ocak’ta İstanbul Flüt Topluluğunun Eskişehir konserine yer verdik ve programımıza Canlı Yayın konuklarımız Ece Karşal, Ayla Uludere ve Şebnem Uşen katıldılar. Program gün ve saatleri esnek olup, Canlı Yayın konuklarımız sanatçılarla ortak karar verilmektedir. Lütfen yayın akışımızı takip ediniz.

Tüm Yurttaki Oda orkestraları Senfoni ve Filarmoni orkestraları yönetimlerine duyurulur… Sizler de bu programda konser kayıtlarınızın yayınlanmasını istiyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz. info@radyomaestro.com

Smooth Jazz – Hazırlayan ve Sunan Nedim ERTUNA

Caz müziğinin en seçkin ne örnekleriyle Smooth Jazz programında radyomaestro.com da sizleri bekliyoruz... Çarşamba  günleri  14 00 de !!

Latin Jazz – Hazırlayan ve Sunan Nedim ERTUNA

Radyo Maestronun ilk programı Latin Jazz ile her Cumartesi saat 16:00 da dinleyenleriyle buluşuyor. Latin müziğinin o kıvrak ritmlerinde radyonuz açık olsun.

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..