Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Robbie Fowler Beşiktaş’ ta

Robbie Fowler Beşiktaş’ ta
 

Robbie Beşiktaş'ta Neler Yapmaz Ki?


Robbie Fowler Beşiktaş’ta

Spor yorumcusu değilim, Beşiktaşlı da. Gazetelerin hergün başka bir yıldızı transfer etmesini de hazzederek okuyan, dahası bunlara inanan bildiğiniz “temiz kalpli”(!) kitleden hiç değilim . Her gün takımlarımızın miladı geçmiş yabancı yıldızları almasından da hoşnut olmam. Olamam.
“Peki bu başlık ne ?”diye soracak olursanız da cevabım hazır. Rüyamda gördüm.
Hatta sadece Fowler’ın Beşiktaş’ta olduğunu değil istatistiklerini gollerinin sayısını doğum tarihini bile gördüm. Tabi bunları bilinçaltımın bir köşesinden çıkarıp gelmiş de olabilirim ama rüyası bile güzel geldi. ”Premier League’in gelmiş geçmiş en skorer oyuncularından Robbie Fowler Beşiktaş’ta “ diyordu rüya haberimde. Tam da Beşiktaş forvet ararken, Fatih Tekke’nin ismi manşetlerden düşmezken . Neden olmasın?
Beşiktaş ya da herhangi bir takımımız transferde maceralara atılırken Fowler gibi kendini ispatlamış bu tip veteranlara yönünü çevirse mantıklı olmaz mı ? Kariyerinde oynadığı yıl sayısının 10 katı kadar gol bulmuş bir forvet, Beşiktaş’ta 10 gol dahi atamaz mı ? Kewell’ın 2. viteste oynayarak 10 golü bulduğu bir ligde fazlasını da yapar. Çok çalışan ama çerçeveyi de kaçıran kötü bir Güiza örneğine rağmen.
Amacım bu adamı zorla aldırtmak falan da değil yanlış anlamayın. Bazılarının yaptığı gibi şöyle efendi böyle efendi diye övmeye de niyetim yok. Sonuçta kızımıza damat bakmıyoruz değil mi ? Kaldı ki Fowler deyince Premier League’de 160 küsur gol atmış olmasının ardından ilk aklıma gelen şey sanırım 1999’da kendisine kokainci diyen Everton taraftarlarına kızarak sembolize ettiği farklı gol sevinci. (Attığı golden sonra kale çizgisindeki beyaz çizgiyi kokain gibi burnuna çekmiş, maç sonunda federasyon da ona baya iyi bir ceza çekmişti.) Anlayacağınız pek de ağırbaşlı sayılmaz kendisi. Daha önceki bir olayda hakemin verdiği penaltı kararına inanmaması, itiraz etmesi, hatta topu bilerek Seaman’ın üstüne nişanlamasına rağmen kararımız değişmeyecek.(İyi niyet gösterisi der geçeriz ya çoğu zaman niyetine bakmadan, madem sallama haber yapıyoruz, adamın niyetini adamdan daha iyi bilmemiz gerek değil mi?)
Daha da anlatmaya gerek yok sanırım. Zaten az çok futbol bilen herkes tanır onu. 33 yaşında ama futbola Ronaldo’dan daha çok verecek şeyi olduğuna inanıyorum onun ve onun gibilerinin. Tabii ani bir kararla futbolu bırakmazsa.
Hazır Beşiktaş forvet ararken, hazır Oz Büyücüsü kör topal harikalar yaratırken, hazır Fowler’ın sözleşmesi boşta iken; ’God’ Anfield yerine İnönü’ye gelse…
Ne dersiniz ? Hazır rüyamda da görmüşken…

 
Toplam blog
: 63
: 1414
Kayıt tarihi
: 14.08.08
 
 

Hayat hikayemi fazla uzatmayacağım, çünkü hepimiz bir şekilde yolumuza kavuşuyoruz. Okuyan bir an..