Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '07

 
Kategori
Müzik
 

Robin Gibb

Robin Gibb
 

Bu yaz birçok ünlü müzisyenin İstanbul'u ziyaret edeceğinden bahsetmiştik. Bunlardan biri de Bee Gees Grubunun solistlerinden Robin Gibb idi. 14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında gelmişti. Konsere katılamadım ama TV den (NTV) seyretme şansını buldum. Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesinde dinleyicileriyle buluşan Gibb’in, 30 kişilik Filarmonia İstanbul Orkestrası eşliğinde seslendirdiği "How can you mend a broken heart", "I started a joke" "Massachusetts", "Stayin alive" ve “Tragedy” gibi parçaları büyük alkış aldı.
Özellikle 1970 ve 80 li yılların ünlü grubunun üyesi Robin Gibb, biraz yaşlanmış görünüyordu ( 1949 doğumlu). Sesi, o eski ses değildi, ama yine de dinleyenleri eskilere götürmesini bildi. Sahne tecrübesi farkediliyordu. Çok seviyeli, hoş bir temmuz akşamıydı. Tabii TV den gördüğüm kadarıyla. Kimileri, performansının düşmesi sebebiyle İstanbul'a geldiğini düşünse de, O, İstanbul'a ve Türkiye'ye geliş nedenini kibarca açıklıyordu:

Yakın zamanda kaybettiğimiz Arif Mardin ve Ahmet Ertegün.

Vefa borcu en güzel böyle ödenir. Şarkı aralarında sık sık dile getirmesi bunun yapmacık olmadığı gösteriyordu.

Her iki ünlü adamımızın BEE GEES ın ünlü olmasında payı büyüktür. Tıpkı YES, Genesis, Led Zeppelin, Aretha Franklin, Barbara Streisand, Stevie Wonder ve diğerlerinde olduğu gibi. Genç nesil onları belki hiç bilmeyecek, hiç duymayacak. Bizim gibi birkaç kişi belki anımsayacak, dilimiz döndüğünce gelecek nesile aktaracağız. Yurt dışında ünlü olmuş, kariyer yapmış, ağırlığını koymuş ve en önemlisi saygınlık kazanmış insanlarımız çabuk unutulmamalı.

Bizler ise fırsat buldukça Bee Gees dinlemeye devam edeceğiz.

NOT: uzun zamandır görmediğim Süha ACAR ağabeyimin kulağı çınlasın

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..