Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '09

 
Kategori
Teknoloji
 

Robot öğretmenler ve temizlik parası

Robot öğretmenler ve temizlik parası
 

Robotlar ve robot olmayanlar...


www.internethaber.com haber portalındaki haber aynen söyle: “Japonya'da ilk robot öğretmen ders vermeye başladı. Saya adlı Robot öğretmen ilkokulda pedagoji derslerine giriyor. Birden fazla dil bilen Saya'nın durup dinlenmeden saatlerce ders verebilme kabiliyeti var. Aslında Saya'nın dış görüntüsü hiç de cana yakın değil... Hatta çirkin bile denilebilir... Robot öğretmen derse girdikten sonra yaptığı ilk iş yoklama oluyor. Yoklama bittikten sonra, öğrencilere kitaplarını açmasını söylüyor. Sonra onlara bir ödev veriyor. Çocuklar derslerine çalışmadığı zaman ve kaytardığında ise mimik hareketleriyle kızgınlığını gösteriyor.”
Haberi okurken kulağa gayet hoş geliyor. Hatta içinizden “Japonlar en sonunda bunu da yaptı!” bile dedirtiyor insana… Sanırım Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu habere çok sevinmiştir. Neden mi? Öncelikle maaş, ek ders ücreti falan gibi bir takım ücretler ödenmeyecek. Üstelik yok hoca hasta oldu, doktora gitti, zırt pırt rapor aldı da yok! Artı, Atatürk’çü bayan öğretmenlerin modern kıyafetlerle okula gelmesinden rahatsız olup, “Kıyafet yönetmeliğine uygun değildir!” diyerek sarı zarf vermekle vakit kaybedilmeyecek! Yani insanların orası burası görünüyor mu diyerek namus bekçiliği yapmaya da gerek kalmayacak. En önemlisi, AK partinin oluşturmak istediği çağın gerisinde kalmış, banaz, tek tip insan formatına engel oluşturan Atatürk’çü, aydın Türk öğretmenlerine ihtiyacı kalmayacaktır. Büyük olasılıkla, sınıflarda Bakan Hüseyin Çelik görünümlü, primary hard diskleri İmam Hatip’de yüklendikten sonra secondry hard disklerine branş yüklemesi yapılmış öğretmenlerle olacaktır.
Yalnız unutulmaması gereken bir konu daha var. Bu “Robot Öğretmenler” ülkemize getirilirken ekstra bir yazılıma daha ihtiyaç duyulacaktır. Bildiğiniz gibi, hükümet “Genel Bütçesinin”, %10 lık kısmından Milli Eğitime pay ayırarak hem Milli Savunma hem de Sağlık Hizmetleri bütçelerinden 2-3 kez daha az ödenek vermektedir. Dolayısıyla 20 milyonluk bir öğrenci nüfusuna sahip ülkede, “Milli Eğitime” komik rakamlarda ödenek ayrıldığı için okullarda, ödeneksizlikten ısınma, temizlik, spor malzemesi, eğitim araç gereçleri ve temizlik görevlilerinin ücretleri gibi giderlerin öğrencilerden toplanması söz konusu olmakta ve bir takım zorluklar yaşanmaktadır. Bu yüzden, robot öğretmenlerin “Okula Yardım Parası “nı toplamaları için ekstra bir yazılım gerekli olacaktır. Hatta mümkünse bu yazılımın içine şiddet uygulanabilirliği de eklenirse, tahsilat daha da kolaylaşır. Mesela; okula temizlik parası getirmeyen çocuğu koluna “TEM PAR.” “Yani temzilik parası 2 TL’yi getir !” diye tükenmez kalemle yazılırsa daha iyi sonuç alınır diye düşünüyorum. Tıpkı Gaziantep Cemil Alevli İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ersin K.'nin koluna öğretmeni Ebru K.’nın yazdığı gibi

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..