Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '17

 
Kategori
Uzay
 

Robot savaşları başladı

Yazan:Uçar  Demirkan

Geçen hafta içinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’deki bir camiyi bombalaması sonucu yüze yakın kişi oldu. Yüzlerce yaralı vardı.

Camide Şam yönetimine muhalif güçlerin yatsı namazı kıldıkları sırada cami bombalandı.

O denli güçlü bir bomba kullanılmış ki yüze yakın kişi ölmüştü ve bir o kadarı da yaralanmıştı.

Ülkemizde kutsal mekanların bombalanmasının yanlış olduğu noktasından konuya yaklaşılmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri, bir camiyi değil, El Kaide militanlarının toplantı yaptıkları yeri bombaladığını ileri sürdü. Sonradan, burasının bir cami olduğunu anladıklarını belirtti.

Gerçekten de camide namaz kılanların Şam yönetimine muhalif bir grubun elemanları olduğu anlaşılmıştır. Amerikalılar bu grubun El Kaide’nin kolu olduğunu düşünmektedir.

Caminin bir İHA(İnsansız hava aracı)tarafından bombalandığı söylendi. Bu çok önemli bir olaydı. Dünya savaş tekniklerinde yeni bir dönemin başlangıcıydı bu olay.

Gerçi, El Kaide lideri Usame bin Ladin’in öldürülmesi olayında da İHA lar kullanılmıştı. Ama, o olayda işi seçkin askerler bitirmişti. İHA lar yalnızca eylem yerini ve zamanını belirlemişti.

Ülkemizde de İHA lar bilgi toplamada kullanılmaya başlanmıştır.

Amerika  Birleşik Devletleri New York kentindeki “İkiz Kuleler” İn bombalanmasından sonra “Üçüncü Dünya Savaşı'nın'' başladığını ilan etmişti. Bu savaş “cephe savaşı” biçiminde olmayacaktı.

Yine de bu eylemi yapmış olan Müslümanları cezalandırmak için Irak’a ve Afganistan’a saldırmışlardı.

Oralarda “cephe savaşları” yapmışlar ve çok asker yitirmişlerdi. Asker yitirme sayısını en aza indirecek yöntem ve teknikler üzerinde çalışmaya başlamışlardır.

Bundan önce kişileri ve araçları hedef alan “Nokta atışları” nda İHA ları kullanmışlardı. Böylece, başlangıçta bilgi toplamak için düşünülmüş olan İHA lar sonra bir “savaş robotu” na dönüştürülmüş bulunmaktadır.

Ya Akdeniz’deki bir ABD uçak gemisinden ya da İncirlik’ten kalkan bomba yüklü bir İHA Halep yakınlarındaki bir camiyi bombalamıştır.

Bundan sonraki aşamada İHA ların savaş alanlarında bilgi toplamak için kullanılmak yanında bir savaş uçağı olarak da kullanılmaları söz konusudur.

Sonraki aşamada insansız tanklar ve insansız denizaltılar da geliştirilecektir. Minyatür insansız tanklar günümüzde zaten bomba imha işlerinde kullanılmaktadır. Biraz daha büyüklerine cephane yükleyip savaş alanlarında kullanılmaları olanaklıdır.

Cep denizaltılarıyla(bir kişilik denizaltılar)okyanus derinliklerinde incelemeler yapılmaktadır. Bunların da insansız denizaltılara dönüştürülmeleri yakındır. Onlara da savaş için gerekli cephane yüklenip denizlerde kullanılmaları yakındır.

Tüm bu robot savaş silahları Washington, Pentagon’daki komuta merkezinde kurulu bilgisayarlarla ve devasa bilgisayar ekranlarında izlenerek yapılamaktadır ve yapılacaktır. Olaylar uydu aracıyla gözlenmekte ve İHA lara talimat uydu aracılığıyla verilmektedir.

Son aşamada bu savaşların yönetimi, dev bir bilgisayara da bırakılabilir. Gözlemleri o yapar ve robot savaş araçlarını o yönetir ve yönlendirir.

Artık, savaşın “piyadenin süngüsü ucunda” olma dönemi son bulmuştur. Ancak, şimdilik robot silahlarla savaş yapılsa bile bunların kullanılmasından sonra arazinin ele geçirilmesi ve temizlenmesi aşamalarında yine insan unsuru önemli olmaktadır.

İleriki aşamada bu savaşçıların yerine de robotların kullanılması olanaklı olacaktır.

O zaman “Yıldız Savaşları” gerçekleşecektir.

Bu ayni zamanda bazı kehanetlere göre dünyanın sonunun da başlangıcı olacaktır.

 
Toplam blog
: 142
: 578
Kayıt tarihi
: 04.09.13
 
 

1940 yılında İzmir'de doğdum İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdim 1961 yılında Mülkiye(Siyasa..