Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '13

 
Kategori
Müzik
 

Rock Müziğinin İkonu Jimmy Hendrix'in Ölüm Yıldönümü.

Rock Müziğinin İkonu Jimmy Hendrix'in Ölüm Yıldönümü.
 

8 Eylül 1970 - Rock İkonu Efsane Jimmy Hendrix'in Ölümü;

Amerikalı Rock Efsanesi. Bütün Müzik eleştirmenleri tarafından gelmiş-geçmiş en büyük Gitarist olduğu kabul edilmektedir.

Çocukluğumuzdan gençliğimize geçiş dönemlerimizde (1960 yıllarda), fırtınalar gibi tüm dünya listelerini alt üst eden gerçek bir Rock İkonudur. O zamana kadar hiç kimsenin akıllarının uzaklarından bile geçiremediği ağzı ile gitar çalması da, hala dillerde hafızalarda yaşamaktadır.

Solak olması sağ elliler için yapılmış olan bir gitarı çalması onu insanlar gözünde popüler yapmış, cazibesini arttırmıştır. Çıkardığı albümler yok satmış, konserlerine bilet bulunamamış ve konser alanlarnın dışında da bi o kadar seyircisi oluşmuştur.

Bugüne kadar, Jimmy Hendrix'in yakaladığı perfonmars, sahne hakimiyeti, izleyicisi ile bütünleşen ve seven sevmeyen her kesim müzikseverleri etkileyen sanatçı olmamıştır. Ondan sonra yeri asla dolmadı ve dolmayacaktır da. Onun Rock Müzik Dünyasında yeri en üst sıradadır. İnsan ister istemez şu soruyu soruyor:" acaba Jimmy Hendrix daha yaşasaydı neler neler yapmazdı. Müzik dünyası hangi yeniliklere sahne olurdu" diye.
Bir müzik sever olarak; Jimmy Hendrix  her zaman gönlümde yaşayacaktır.

Çok genç yaşta (27) 18 Eylül 1970'te, Londra'daki Semerkand Hoteli'nin zemin katında ölü bulundu. Aşırı içki ve uyku hapından öldüğü düşünülse de, genel kanı aşırı dozda alınan uyuşturucudan olduğu yönündedir... 

 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..