Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '07

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Rock'n Coke 2007

Rock'n Coke 2007
 

Benim için bir gelenek haline geldi gibi Rock’n Coke ilk organizasyondan beri hiç aksatmadan gittim. Hatta bir keresinde askerdeydim ve sırf Rock’n Coke için iznimi organizasyonun olduğu tarihe ayarlamış ve gelmiştim İstanbul’a.

Ben bir Rock dinleyicisiyim. Rock biraz özgürlük, biraz rahatlık, biraz anarşistliktir. Rock’n Coke bu bağlamda aslında çok gerçek Rockçulara hitap eden bir organizasyon değildir. Her tarafı jandarmalar tarafından güvenlik çemberinde, yiyecek, alkollü ve alkolsüz içecek fiyatları dışarıya göre en az % 30 fazlasıyla satılmakta olan bir festivaldir.. Dışarıdan su bile sokamıyorsunuz içeriye. Biletler zaten orta düzey bir ücretlinin maaşının % 25’i civarında.

Pahalı bir organizasyon yani. Fakat pek fazla ses çıkarılmıyor bilet fiyatlarına çünkü gelen grupların kaça geldiği konusunda bir fikir edinemiyoruz fakat yine de yiyecek, içecek fiyatlarının abes olduğu aşikar.

Yine de bu duruma karşı bir çok Rock sever her şeye rağmen Rock’n Coke’ye gitmeye devam etti tam beş yıldır.

Fakat Rock severlerin istediği hatta rica ettiği bir şey vardı.!

Sadece canlı Rock performansını izlemek, dinlemek için gidilen bir festivalde sadece Rock görmekti. Hadi yabancılara gönderme yapalım yerlilere zeval gelmesin. Geçtiğimiz yıllardan örnek vereyim 50 Cent gibi bir grubun Rock festivalinde ne işi vardı. Adam birde kapris yaptı. Kimse ses kaydı yapmasın, görüntü almasın falan filan. Sonuş; fırtına, rüzgar öyle bir vurdu ki alanı ayakta durmak zorlaştı o sene, her şey havalarda uçtu. Hiç üzülmedi Rockçular.

Neden diye sorulmaz bu konuda Rockçulara çünkü, adama demezler mi Rock festivalinde 50 Cent’in ne işi var.?

Ben ve bir çokları gibi bazı Rock’la alakası olmayan grupları sineye çekip gidiyoruz. Bu gruplar çıktığında sesten değil de sahneden uzaklaşıyoruz. Hani ona buna düşman olduğumuzdan değil, sadece tarz meselesi bu.

Fakat üstüne basa basa; bir dünya para verip geldiğimiz bir Rock festivaline lütfen Rockçuları getirin. Bilet paralarını ve içerde harcanan paraları hak ettiğinizi bu şekilde hissetmeye çalışın.

"Ve bir de bu kadar Jandarmaya ve sivil güvenliğe gerek var mı?" diye bir etrafa bakın. Rock adı kadar sert ve güvenlik gerektiren bir yaşam tarzı mı.?

 
Toplam blog
: 99
: 2370
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1977 yılında İstanbul'da doğdu, zamanının getirdiği bir çok avantajı değerlendirdi. Sokakta oynad..