Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Rock'n Roll Tayyeaph

Rock'n Roll Tayyeaph
 

Bir insanın kendi kendini yalanlaması ne kadar ilginç değil mi?

İstanbul'da düzenlenen rock festivalinde beş genç başbakanın konvoyuna "metal işareti" ile selam verdikleri için gözaltına alındılar. Bu gençler "devlet büyüğüne saygısızlıktan" sorgulandılar.

Selam vermek ne zamandan beri saygısızlık olarak kabul edildi bu da tartışılır. Tabi onlarda haklı. Sen kimsin ki başbakanın konvoyuna selam veriyorsun. O mertebeye ulaştın mı ki? Kimin aslını unuttuğu aşikar. Onları oraya taşıyan insanları ancak seçimler yaklaştığında hatırlayan siyasetçilerimiz olduğu sürece bu halkın çilesi bitmez.

Hani farklılıklarımız bizim zenginliğimizdi. Farklı olanları dışlamayacaktık. Onları öyle kabul edip eleştirmeyecektik. Onların da değerleri, inançları vardı. Ne oldu? Kendi kesimi "zenginlik" oluyorda diğerleri neden "sınırsız ahlak erozyonunun" sahipleri oluyor?

"Herkesin başbakanı" yine kendine müslümandı. Müziği, sanatı ve ona dair birtakım işaretleri ahlak erozyonu olarak kabul etmek. Bu nasıl bir zihniyettir anlayamıyorum.

Hele karakolda gözaltına alınan genç kıza ceza olarak Türk sanat müziği dinletmeleri başka bir fiyasko. Türk sanat müziğini işkence unsuru olarak kullanan bu zihniyetlerin sahiplerine tepki gösterilmesi gerekir. Birde kime oy verdiklerini sormuşlar. Ne ilgilendirir sizi? Size ne? Gençler cevap vermişler, ben olsam dalga geçerdim.

O gençlerin hangisiyle oturup konuşmuşluğu vardır sizce? Dertleri nedir, nasıl okuyorlar, düşünceleri nelerdir hiç merak etmiş midir acaba? Merak etsede gençlerin sorularına verebileceği bir cevabı olmadığı için oturup konuşamaz. Siz işsizlikten, açlıktan ağzınız kokarken bizim çocuklarımız gemi, şirket sahibi, haraca bağlanan üniversiteli gençlerin umurlarında olmadıklarını, asker ocağında asıl kimlerin yan gelip yattığını söyleyemez (ler).

Başbakandan, metal işareti ile selam veren gençlerin selamını yine onların selamı ile kabul etmesini beklerdim. Verilen selamı almamak olmaz. Çok mu zor o işareti yapmak? Ya da ben kendisinden çok şey bekliyorum.

"Özde değil, sözde" söylemiş olduğunuz her şeyin farkındayız.

*****

Kızı kendi haline bırakırsan...

"Bazı" atasözleri ve deyimlerin sağlıklı kafa ile söylenmediği kanaatindeyim. Bazıları hakikaten hakaret içermekte ve yapılan kötü bir şeyi legal göstermektedir. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Münevver cinayeti" hakkında söyledikleri insana pes, yuh artık dedirtecek cinstendi. Konuşmasında "Kızı kendi başına bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya gider" atasözü vardı. Söylediği lafın ne kadar yanlış olduğunun idrakına varamayan atabeyimiz "davulcu, zurnacı alınmasın" diyebiliyor. Sanatçıların sahneye çıkmadan önce içtiklerini, kafalarının güzel olduklarını ve bu yüzden iyi eğlendirdiklerini iddia ederler (Bu da ilginç!). Acaba siyasetçiler ne alıyor? Hakikaten merak ediyorum. Bu normal değil.

Münevver arkadaşımızın ölümünden aylar geçti fakat hala katil zanlısı yakalanamadı. Adli Tıp'ın başarısızlığı ise içler acısı.

Cinayetin üzerinden aylar geçmesine rağmen başarısızlığını kabullenmeyen ve buna kılıf arayan zihniyetleri kınıyorum. Ortada bir suç var ve devlet görevlileri suçun sahibini aramak yerine millete ahlak dersi vermeye kalkışıyor.

Ne zamandan beri devletin görevi suçluları yakalamak değil de milletin namusunu sorgulamak oldu? Sizin işiniz bu değil. Yapılan şeyi meşru göstermek devlete, devlet kurumlarına ve siyasetçilerin kimliğine zarar verir. Lafın nereye gideceğini bilmeden kanuşursanız halk da haklı olarak katilin bilerek, bilinçli olarak yakalanmadığına kanaat getirir.

Ergenekon davası için nokta vuruşuyla yer tespit ediliyor ancak Münevver'in katili Cem Garipoğlu bulunamıyor nedense. Garip değil mi?

Acılı ailenin yanında olması gereken siyasi liderler yaptığı açıklamalar ile vatandaşı sükut-u hayale uğratıyor.

Davulcular Birliği'ninde bence harekete geçmesi lazım. Bu atasözünde hakaret var. Kesinlikle alay etmiyorum. Evden kaçan kızların toplanma merkezi mi yahu orası. Erdoğan alınmasın diyor ama bence alınmalılar. Davulcular ve zurnacılar güvenilmez, saçı uzun aklı kısa olan her genç kızın kaçma ihtimali yüksek kişiler gözüyle mi bakalım? Söz sanatları vardır, mecazi kelimeler vardır falan filanları geçelim. Ben "bazı" atasözlerin iyiye, ahlaka yöneltmekten çok kötüye yönelttiğini düşünüyorum.

*****

Hatalarımızı, eksiklerimizi görmekten bu kadar aciz olmayalım. Ahlak dersi vermek kimsenin hakkı değil, kimseye de düşmez. Sizlerin de evlatları var ve elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. Biri size böyle talihsiz bir olay başınıza geldiğinde "Kızı kendi başına bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya gider" dese ne yaparsınız, ne hissedersiniz?

Ben galiba biliyorum.

 
Toplam blog
: 22
: 551
Kayıt tarihi
: 01.07.09
 
 

Gazeteci - Editör ..