Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '06

 
Kategori
Heykel / Seramik
 

Rodin gidiyor, yakalayın!..

Rodin gidiyor, yakalayın!..
 

Sonunda bu da oldu.. Picasso'dan sonra Rodin eserlerini de görerek, kültürel faaliyet yoğunluk seviyemi üst düzeye çıkarttım.. Darısı başınıza.

Sergilenmek üzere Haziran ayında Sabancı Müzesi'ne getirilen 203 adet Rodin eserini görmek için bu hafta sonuna kadar şansınız var. Ustanın sergilenmekte olan eserleri arasında ünlü "Düşünen Adam", "Öpüşme", "Calais Burjuvaları", "Balzac", "Victor Hugo" ve "Cehennemin Kapısı"nda yeralan bazı parçalar da bulunuyor. Rodin'in antik dönem heykelleri, bazı desenleri ve çizimleri de sergide yeralıyor. Eserler, Paris'teki Rodin Müzesi'nden getirilmiş.

Müzeye giriş 10YTL ve sesli rehberlik cihazı, bu ücrete dahil. Öğrenci, öğretmen ve 60yaş üstü ziyaretçiler sadece 3YTL ödeyerek bilet alabilirler. Sabah 10:00da açılan müze, akşam 19:00da kapanırken, Çarşamba ve Cumartesi günleri kapanış saat 22:00de.

Eğer giderseniz, Rodin'in hayatını anlatan belgeseli izlemekle başlamanızı tavsiye ederim. Böylece ustanın, eserlerini yaratırken nasıl bir halet-i ruhiyede olduğunu da az çok kestirebilirsiniz.

Ben en çok "Cehennemin Kapısı"ndan etkilendim. Adeta cehennemin kapısında hissettim kendimi. Çok az sanatçıya nasip olan 3 boyutlu gerçekçilik duygusu, bu olsa gerek. Bunu bizlere hissettirdiği için Rodin Usta'ya minnettarım.

Güle güle Rodin Usta, yine bekleriz. Sen gelemezsen biz Paris'e geliriz.

 
Toplam blog
: 66
: 2742
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

MBA değil ama HBA (Herşeyi Bilen Adam) yapmış birisiyim. Hemen her konuda fikrim var ama hiç fikr..