Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '18

 
Kategori
Spor
 

Rodriguez Gidecek mi?, Comolli Araştırmada, Trezeguet, Diagne ve Ryan Mendez ....

Bu sene ki transfer dönemi geçmiş yıllara oranla sanki biraz suskun. Fenerbahçe yabancı bir sportif direktörle anlaşarak aslında değişik bir risk aldı. Takımı tanıması, aşina olmadığı bir ligi anlaması hiç kolay değil. Daha  önceki yıllarda ligimizde görev yapan yabancı sportif direktörler üzerinden bunu söylüyoruz elbette.

Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan Trezeguet ile anlaşmak istemesi çok doğru bir hamle. Geçen sezon adından o kadar çok bahsettik ki bu sene ki sıçraması da çok normal.Her 2 kanatta da oynayan ve alındığı takdirde Rodriguez' in de sorumluluğunu paylaşacak,Galatasaray'ın ofansif zenginliğini en az yüzde 25 arttıracak bir oyuncu.Çalım yeteneği,pas yüzdesi ve oyun kurabilme başarısı gerçekten çok iyi. Ancak bu günlerde Rodriguez ve Gomis 'in satılma söylentileri var ki bu iki oyuncudan biri satılırsa ofans gücü de en az yüzde 25 düşer.

Gomis neredeyse geçen sezon tek santrafor oynadı ve onun başarısını Avrupa da gösterebilen santrafor sayısı da 4 veya 5 tane. Onu destekleyebilecek,özellikle savunma ağırlıklı takımlara karşı onu açabilecek hızlı ve etkili bir oyuncu alınırsa Galatasaray daha da güçlenir.

Örneğin Kasımpaşalı Mbaye Diagne de bu bölgeye gelebilecek en iyi adaylardan biri.Geçen sene müthiş parladı.Juventus kariyeri var ve gole çok yakın..

Fenerbahçe ye tekrar dönecek olursak ; Fransa liginde ki yabancı oyuncular üzerinden takım kurmak iyi oyuncular alınırsa doğru karar. Geçen senelerde Dia ve Sow ile başarı yakalansa da alınan bazı oyuncularda başarı yakalanamadı.

Bazen Fenerbahçe 'nin neden Türkiye liginde başarı gösteren oyunculara yönelmediğini merak ediyorum. Örneğin Khalid Boutaip ,Ryan Mendez , Bernard Mensah  Akhisarspor lu Miguel Lopes, Bu 4 oyuncu da geçen sezon takımlarına müthiş katkı yaptılar. Yani piyango dan çıkma ihtimalleri sıfır...

Ligi tanıyorlar,stadları tanıyorlar,taraftarı tanıyorlar. Fenerbahçe 'nin başarılı olması için takımı seven ve takıma katkı yapan oyuncuların alınması en önemli öncelik.

Bunu Galatasaray geçen sezon başardı ve şampiyon oldu. Başarının üç temel şartı var aslında.Yenilik,istikrar ve motivasyon...

 

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..