Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Roka Salatası

Roka Salatası
 

Merhaba,
 
Rokanın eski Yunanlılardan ve Romalılardan beri bilindiği söylenir.
 Diğer yeşil yapraklı bitkilere göre daha aromatik bir tadı vardır. 
Bu güçlü aroması nedeniyle salatalarda, soslarda, et ve sebze yemeklerinde 
sıklıkla kullanılır. İtalyan Mutfağında  ise ıspanak gibi pişirilerek yenir.
 Biz de ise en yakıştığı yer rakı  balık sofralarıdır.
 
MALZEMELER:
 
Taze roka 
Domates 
Mısır
Taze nane 
2 yaprak kıvırcık salata
 Nar 
Limon
Zeytinyağ
 Sarmısak
 Tuz.
 
 
YAPILIŞI:
 
Yeşillikler bir kaç su yıkanır. Derin su dolu bir kaba yarım fincan sirke konup, bekletilir.
 Daha sonra bir kez daha yıkanıp, isterseniz yapraklarını hiç  bölmeden ya da elinizle
 bölerek, servis tabağına konur. Üzerine  evimizde olan malzemeler doğranır. 
 Üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Halis zeytinyağı, tuz, sarmısak 
 ve limondan ( ya da nar ekşisi) oluşan sosu da çalkalayıp  üstüne gezdirin.
 
Afiyet olsun.
 
 
Instsgram:https://www.instagram.com/gurmedengecme

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!