Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

R.O.Kütahyalı, önce okuyucusuna/izleyicisine, sonra mesleğine ve üstadına 'saygı' duymalıdır!..

R.O.Kütahyalı, önce okuyucusuna/izleyicisine, sonra mesleğine ve üstadına 'saygı' duymalıdır!..
 

Bugünkü blog yazımda insanlığın ve medya sektörünün asırlar boyu ‘vazgeçilemez temel unsuru’’saygı olgusuna’ değineceğim.

Yazılı ve görsel medya, özellikle e-ortamda, ‘sosyal medya’nın tüm dünyadaki etki alanı ve hedef kitle frekansı inanılmaz şekilde genişlemiş, büyümüştür.

Babı-al-i Dönemi’nde, ‘Gazetecilik’ ‘üstat-çırak’ ilişkisi ile başlar; ‘üstat’ ‘çırağa’ ‘gazetecilik’ dışında her işi de yaptırabilirdi.

Kelimenin tam anlamıyla ‘çırak’ ‘üstadın’ gözünün içine bakar, kulağı daima onda olurdu.

Bugün hem yazılı hem de görsel medyaya baktığımızda sektörün %80-85’ini ‘iktidar yanlısı’ veya ‘iktidar borazanı’ medya oluşturmaktadır.

Bugün medya mensupları ‘alaylı’ değil, ‘mekteplidir.’

Günümüzde gazeteciler Basın Yayın Yüksek Okulu veya Gazetecilik Yüksek Okulu’nu değil, İletişim Fakülteleri’nin ilgili bölümünü bitiriyorlar.    .

Gazetecilik kimliğinin ‘vazgeçilemez temel unsuru’ ‘saygı’ olgusunu genç ve ‘hırçın’ gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’nın kariyer patikasında ne kadar özümsemiş olduğunu irdelemeye çabalayacağım.

Rasim Ozan Kütahyalı; “Fikir ve sanatla uğraşmak uğruna İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni ikinci sınıfta bırakmak gibi kolay bir yolu seçmiş.

2007 yılında Taraf’ta yazmaya başlayan 26 yaşında lise mezunu bir delikanlının ‘fikir’ ve ‘sanatı’ hangi akademik ortamda öğrenebildiğini merak ediyorum?

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ertem Şener’in moderatörlüğünde Derin Futbol Programı’nda yer alan başta Dr. Ahmet Çakar, BJK markası ile özdeşleşmiş Sinan Engin, Fenerbahçe Armadası’nın Kaptanı Ümit Özat için programınızı keyifle izliyorum.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın dışında program katılımcılarının hepsi başta Dr. Ahmet Çakar olmak üzere ‘futbol fenomeni’nde kariyerinin zirvesine ulaşmışlar.

Dr. Ahmet Çakar, 1981 yılında başladığı 17 yıllık ‘faal hakemlik yaşamını’ 1998 yılında noktalamıştır.

Dr. Çakar 1997 yılında başladığı ’korkusuz’ ve ‘objektif’  TV yorumculuğu ve köşe yazarlığında 17 yıldır ‘futbol kamuoyunu’ aydınlatmaktan yorulmuyor.

Uzun yıllar ‘futbol yorumculuğu’ yapmakta olan Sinan Engin ve Ümit Özat kendine özgü üslubu, ‘dobra dobra’ yorumu ve futbolculara verdiği öğütler ile genç sporcuların ’güven dağı’ olmuştur.

Moderatörlüğünü ‘dünya tatlısı’ ‘centilmen’ ve ‘spor bilgini’ Ertem Şener’in yaptığı Ahmet Çakar, Sinan Engin ve Ümit Özat’ın programında ‘futbol bilgisinden yoksun ‘şapkasından tavşan çıkarma çabasında’ olan ‘densiz’ ve ‘dengesiz’ yorumlarıyla Rasim Ozan Kütahyalı ‘çalı dikeni’ görünümünde karenin dışına taşıyor.

Yaşamında futbol topu ile hiç ‘barışık' olmadığı gibi; ‘akademik’  futbol bilgisinden yoksun Kütahyalı, Derin Futbol izleyicisini ancak ‘ajite etmek’ yoluyla dikkatleri üzerine toplayabiliyor.

Yeni başlayan 2013 – 2014 Sezonu son iki Derin Futbol programında Rasim Ozan Kütahyalı ‘saygısız’ tavrı ve ‘agresif’ ‘beden dili’ ile ‘alaycı’ mimikleriyle programın ‘kalitesini’ aşağıya çekmeyi sürdürüyordu…

28.08.2013, İzmir, Türkiye

Not: Fotoğraf Alıntıdır.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..