Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '08

 
Kategori
Tenis
 

Roland Garros 2008 ve Tek Erkekler Tenisi

Roland Garros 2008 ve Tek Erkekler Tenisi
 

Şampiyon yine Rafael Nadal...


Toprak zeminde oynanan Fransa Açık'ta bu yıl da sürpriz çıkmadı ve son üç yılın şampiyonu İspanyol Rafael Nadal, son iki yılda olduğu gibi finalde Roger Federer'i yenerek turnuvayı şampiyon bitirdi.

Finale gelene kadar olağandışı maçlar oynayan Rafael Nadal, yarı finale gelene kadar sadece yirmi beş oyun kaybetti. Yarı finalde dünyanın üç numarası Novak Djokovic'i esasen çok zor geçen maçta 3-0 ile eledi. Finalde dünyanın bir numarası Roger Federer ile karşılaştı ve Federer'i son yıllardaki en kötü maçında bizlere gösterdi. 6-1 / 6-3 / 6-0 'lık üç setle iki saatten kısa bir sürede rakibini ekarte etti.

Final maçının kaderini belirleyen en önemli faktör Roger Federer'in basit hataları oldu. Maç boyunca otuz beş basit hata yapan Roger Federer sadece otuz bir winner attı. Rafael Nadal ise yedi basit hataya karşılık kırk altı tane winner attı.

Federer'in yarı finalde Gael Monfils ile oynadığı maçı izleyenler bu maçın sonucunu çok normal karşılayacaklardır. O maçta da Federer çok fazla basit hata yaptı ve çok formsuz gözüktü. Djokovic ile çok zorlu bir yarı final oynayan Nadal ise çok formda geldi ve toprak kortun en iyisi olduğunu gösterdi.

Katıldığı ilk yıldan beri turnuvayı kazanan Rafael Nadal galibiyet sayısını yirmi sekize çıkardı. Özellikle bu yılki performansı, olağanın çok ötesine çıktı.

Son iki yılda rakibinden bir set almayı başaran Federer, bu yıl bu duruma yaklaşamadı. Roger Federer'in 2008'de işinin daha zor olacağını geçen yıldan tahmin etmiştik. Rafael Nadal'ın her geçen gün daha iyi oynaması, Novak Djokovic'in de çok hızlı öğrenmesi; Roger Federer'in hakimiyetini zorlayacaktı. Avustralya'da yarı finalde Djokovic'e, Fransa'da da finalde Nadal'a kaybetti.

Şimdi ise işin en zor yerine geliyoruz. İki hafta sonra başlayacak olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nı Roger Federer beş yıldır üstüste kazanıyor. Son iki yılda finalde Rafael Nadal'la karşılaştı ve geçen sene Nadal'a karşı epeyce zorlandı. Son iki yıldır toprakta Nadal kazandı, çimde Roger Federer rövanşı aldı. Bu yıl ne olacağını ise merakla bekliyoruz. Öte yanda ise dünyanın üç numarası Novak Djokovic'i unutmamak gerekiyor. Taraftar desteğine sahip olan Andy Murray'den de çıkış beklemek yanlış olmaz.

Roland Garros sonrası dünya sıralaması değişmiyor. Federer-Nadal-Djokovic üçlüsü zirvede yer alıyorlar.

Roland Garros finalinin sonucunu hiç sürpriz olarak nitelendirmiyorum. Yarı final ve daha öncesi göz önünde bulundurulduğunda, maçın böyle sonuçlanması son derece normaldir. Performansının zirvesindeki Nadal istediği oyunu oynadı ve rahat kazandı.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın sonucunu heyecanla bekliyoruz...


Not: Geçtiğimiz yıllarda final maçlarını birinci kanalından yayınlayan TRT'nin bu yılki finali üçüncü kanalından yayınlamasını hoş karşılamıyorum, not olarak ekliyelim...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..