Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '09

 
Kategori
Tenis
 

Roland Garros Başlıyor...

Roland Garros Başlıyor...
 

Roland Garros Amblemi


Tenis dünyasının 4 büyük turnuvasından birisi olan ve kazanan rakete ATP sıralamasında tam 2000 puan kazandıran Fransa Açık (Roland Garros) Tenis Turnuvası 24 Mayıs günü oynanacak ilk tur maçları ile başlayacak.
Son dört yıldır bu kupayı güle oynaya kazanan ve üstelik üç finalde ezeli rakibi Roger Federer'i mağlup eden Rafael Nadal kesinlikle turnuvanın favorisi olarak ön plana çıkıyor. Daha önceki zaferlerinde hep 2 numaralı seribaşı olarak kuraya katılan Nadal, ilk kez 1 numaralı seribaşı olarak Fransa'nın toprak kortlarına çıkacak.
Bayanlarda ise durum biraz karışık. Özellikle Justin Henin tenisi bıraktıktan sonra bayan tenisinde büyük bir istikrar problemi yaşanıyor. Favori tenisçilerin ne yapacağı belli olmuyor. Bu nedenle herhangi bir sporcuyu öne çıkartmamak şu an için daha mantıklı bi seçim.

Ön plandaki isimleri analiz edecek olursak;

ERKEKLER
-Rafael Nadal: Geçen yılın ortasında dünya sıralamasının 1 numarasını Roger Federer'den devralan Nadal tam bir toprak kort ustası. 1 numara olduğu günden beri performansı daha da üst seviyeye çıkan İspanyol raket bu sene oynanan 5 Masters Turnuvası'ndan 3 tanesini de kazanmayı başardı. Çok üstün tekniği olmayan Nadal genellikle fizik kondisyonunu ve atletik yapısını kullanarak rakiplerini alt ediyor. Yorulmak nedir bilmeyen Rafa, Fransa'nın yavaş zeminli kortlarında rakiplerine çok fazla winner şansı vermeden genelde maçları 3 sette bitiriyor. Solak bir raket olması da kendisine büyük avantaj getiriyor.Kendisinin bu turnuvası kazanması değil, kazanamaması süpriz olur.

-Roger Federer: Tam 4, 5 yıl boyunca dünyanın 1 numarası olan İsviçreli raket şu ana kadar 13 Grand Slam kazandı ama bunların içinde Roland Garros eksik. Son üç yılda bu eksiğini kapatmaya çok yaklaşan ama finallerde Nadal karşısında yenilmekten kurtulamayan Federer yine bir ilki gerçekleştirmel istiyor. Aslında geçen haftaya kadar bu turnuva için şansı yok diyebilirdim ama geçen pazar günü Madrid'de üstelik toprak kortta Nadal'ı yenmiş olması ona büyük bir moral kazandırdı. Şu an dünya üzerindeki en üstün tekniğe sahip tenisçi olan Roger bunun yanında moral durumu ile doğru orantılı olarak oynayabilen bir oyuncu. Yarı finale kadar rahat geleceğine eminim ama orada karşında büyük ihtimalle Novak Djokoviç'i bulacak.Eğer bu turnuvayı kazanmak istiyorsa zor engelleri aşmayı bilmeli.

-Novak Djokoviç: 10 gün önce dünya sıralamasındaki yerini Andy Murray'a kaptıran ve 4. duruma düşen Novak her türlü zeminde istikrarlı bir oyun ortaya koyuyor. Son 20 gün içinde Nadal'a 3 kere yenilmesi üstelik en son karşılaşmada maç puanı atmasına rağmen mağlup olması onun için büyük bir psikolojik eziklik oluşturacak ama turnuvanın baş süpriz adayı kesinlikle kendisi.

BAYANLAR
- Dinara Safina: Kariyerinde hiç bir Grand Slam kazanamadığı halde dünya sıralamasında 1 numara olan Safina kendisini ispat edebilmek için Fransa kortlarına çıkacak. Son katıldığı 2 toprak kort turnuvasından zaferler ayrılan Safina'nın iki büyük dezavantajı var. Birincisi çok kötü servis atıp sürekli çift hata yapması. İkincisi ise şu ana kadar oynadığı 2 Grand Slam finalinde hiçbir varlık gösteremeden kaybetmesi.

-Serena Williams: Kendisini dünyanın en iyisi ilan eden ABD'li tenisci bence haksızda değil.Yaşadığı sakatlık problemleri olmasa şimdi açık ara farkla dünya lideriydi. Son üç Grand Slam'ın ikisini kaznıp, birinde final oynayan Serena istikrarını korursa en büyük favori gibi duruyor.

-Ana İvanoviç: Bu turnuvanın son şampiyonu olan güzel Sırp tenisçi o günden beri büyük düşüşte. Fransa'da kupayı aldığından beri başka turnuva kazanamayan İvanoviç'in bu sefer kazanması imkansız gibi.

Genel bakıldığında tenisseverlerin Federer-Nadal ve Safina-Serena finali istediklerini söyleyebilirim çünkü bu ikililer aralarına büyük rekabet olan tenisçiler.Bu ihtimallerin gerçekleşmesi çokta uzak değil.
 
Toplam blog
: 27
: 1790
Kayıt tarihi
: 10.02.09
 
 

1990 Kadıköy Doğumluyum. Hala İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü'nde öğrenciyim. Koyu bir Beşikt..