Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '13

 
Kategori
Tenis
 

Roland Garros'ta İspanyol Derbisi

Roland Garros'ta İspanyol Derbisi
 

İspanyollar futbolda ve basketbolda düşüş yaşasa da teniste zirveye oynadılar. Rafael Nadal ve David Ferrer…. Nadal 7 aylık sakatlık sürecinden çıkıp belkide en zor kuraya sahip olup finale geldi. Murray’nin olmaması Rafa’yı Djokovic ile aynı yarıda olmasına neden oldu. Oynadığı her maçta zorlandı. Herkese acaba bu sene olmayacak mı dedirtti. Çünkü yarı finalde Djokovic gibi formunun zirvesinde bir oyuncu bekliyordu. Gerçekten de çok zorlu bir maç geçirdi. Djokovic 2-0 dan geri geldi ve final setine taşıdı oyunu. Final setinde ki en belirleyici faktör kesinlikle mental çeviklik oldu. Oynunlarını saymıyorum çünkü her ikisi de her zaman üst düzey oynuyorlar. Bunun dışında Rafa çalışkanlığı ve hırsıyla geçemeyeceği rakibi olduğunu bir kez daha gösterdi. Mental anlamda bu kadar sağlam kalmasının bir çok nedeni vardır tabi ki fakat bana göre en büyük nedeni amcası aynı zamanda antrenörü Toni Nadal. Anterönrü babası yada akrabası olan bir çok tenisçi var fakat bana göre hiç biri bu ikili kadar iyi sonuçlar elde edemedi. Genç yaşta bir Grand Slam’ı en çok kazanan ünvanını Roger Federer’in elinden alan Nadal 8. Roland Garros zaferine ulaştı.

Rafa’nın ne kadar üst düzey ve kaliteli bir oyuncu olduğunu biliyoruz şimdi gelelim karşısında ki diğer yeteneğe. David Ferrer… Kurası Rafa’ya oranla çok daha kolay olması onun için büyük bir fırsata dönüştü. Turun “Atom karıncası” set vermeden finale kadar geldi. Özellikle Fransa seyircisi önünde oynadığı Tsonga maçını set vermeden alması onun kararlılığının ve profesyonelliğinin belgesi. Çünkü Fransa seyircisi kendi oyuncularını iten bir güce sahiptir hatta rakibin mental anlamda düşmesine dahi neden olabiliyorlar. Seyircinin Tsonga ile arasının açık olması Ferrer’in işine geldi diyebiliriz.         Nadal’ın rakibine karşı ezici bir üstünlüğü var. Nadal maçı her ne kadar zorlanmadan almış gibi gözükse de öyle olmadı.

31 yaşında ve tenisi artık bırakmaya yakın olan bir oyuncu için böylesi bir finalin şampiyonlukla taçlanmasını isterdim. Eğer Ferrer bu çalışkanlığına devam ederse bir GS zaferi elde etmesi mümkün. Bu finalle tarihe geçen Ferrer’i yürekten kutlamak gerekir.

 
Toplam blog
: 8
: 116
Kayıt tarihi
: 09.04.13
 
 

..