Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Romanya : 1 – Türkiye : 0 . Ne bekliyordunuz ki…

Romanya : 1 – Türkiye : 0 . Ne bekliyordunuz ki…
 

12.102012, Cuma günü oynanan maçta Milli Futbol takımız 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Romanya'ya 1-0 yenildi.


TÜRKİYE: Volkan, Gökhan, Semih, Ömer, Hasan Ali , Mehmet Topal, Emre (Dk. 80 Nuri Şahin), Hamit (Dk. 61 Mevlüt ), Sercan (Dk. 68 Emre Çolak), Arda, Umut .
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı
ROMANYA: Tatarusanu, Tamas, Chiriches, Goian, Ras-Dinca, Torje, Pintilii, Bourceanu, Stancu (Dk. 82 Mutu), Grozav (Dk. 50 Cocis), Marica (Dk. 79 Chipciu)
TEKNİK DİREKTÖR: Victor Piturca

Romanya'nın  tek golünü 44. dakikada savunmanın büyük hatasından dolayı  Grozav kolayca kaydedetti.

Maçın Değerlendirilmesi:

- Belli  ki  Türk milli takımı özgüven’den yoksundu. Hemen hemen hiçbir futbolcu diğerine güvenemiyordu. Takımı kurtaracak, önderlik edebilecek futbolcular (Hamit,Emre) ne yazık ki bu rollerini oynayamadılar. Emre sık sık sakatlandı ve takım golü yedikten sonra  sahayı terk etti. Hamit kocaman sakallarıyla, “imaj maker”ı değil; adeta hasta adamı oynadı.

-Takımımız strateji ve taktik açıdan da ne yaptığı belirsiz bir kimlikte gözüktü. Karşı takımın en etkili oyuncusunun Marika olduğu görüldüğü halde, ona karşı önlem alınamadı.

-Havadan ve yerden gelen toplara sahip olmada yine takımımız kayıpları oynadı. Çok top kaybettik. Atılan toplar yerini bulmadı. Belli ki bu takım çok fazla bir arada oynayamıyor. Bir birlerini tanımıyorlar; huylarını suylarını bilmiyorlar. Oysa bir takımının oyuncuları ,bir oyuncu topu alınca; ikinci adımda ne yapacağını içgüdüsel olarak hissetmeliler. Bu öngörü takımda yok.

- Abdullah Avcı’nın takıma  önderliğini hissettirdiğine dair belirtiler yok. Adeta o da , “acaba sonuç ne olacak?” diye maçı seyrediyor; heyecanlanmıyor; donuk ve  insiyatifsiz. Bu böyle olmaz.  Milli Takım , Romanya’ya göre yıldız ve pahalı isimlerden kurulmasına karşın; sonuç alıcı bir takım değildi, bu sonuca da yansıdı.

-Takımın yardımlaşma ruhu hemen hemen sıfır. Gökhan kaç kez taç atılırken, adam bulamamaktan ötürü yüzünü buruştururken , diğer adamlar adeta top almaktan kaçıyorlardı.  Top almaktan kaçınılıyor. Hala savaşçı adama ihtiyaç var. O ortalarda görülmüyor. Defans kolaylıkla açık verebilirken, kolaylıkla dağılırken; ileri adamlar sonuç almada yetersiler. Üçgenler kurulamıyor. Toplar yerini bulmuyor.
-Futbolun biraz da topsuz sahada oynandığını bilmek ve bu takıma göstermek gerek; her şey tp alındıktan sonra yapılmas .Takım yeteri kadar hareketli değil.

Maçtan sonra söylenenler pek gerçekleri aksettirmiyor:
- Abdullah Avcı: Zor bir rakiple oynadık . (Duyan da İngiltere ile oynadık sanır..!)
- Popescu : Türkiye’nin bu kadar kötü oynayacağını beklemiyordum. (Biz de beklemiyorduk ama her zaman öyle oynuyor…)
- Hürriyet : Kadıköy büyüsü bozuldu… (Bu Fenerbahçe değil ki, ne bekliyorsunuz ki…)
- Maçı izleyen Başbakan Erdoğan , maç öncesi futbolculara “Şans diledi.”
- Maçtan sonra seyirciler, soyunma odasına giden Romanya takımını alkışladılar (Tam bir centilmence davranıştı…)
Velhasıl, Milli Takımımızda işler iyi gitmiyor. Hata hala özgüven vermeyen (bıraksanız da gideyim…) havasında takımın başında bulunan Avcı güven vermiyor.

Ağabey diye güvenilen Hamit, Emre … güven vermiyor.

Yeni yıldızlar diye parlatılan  Umut, Sercan… umut vermiyor.

Takım henüz  Milli takım hüviyetine kavuşmuş değil. Hala toplama elemanların antreman maçına benziyor. “Nasıl olsa antrenman maçındayız; kaybetsek de bir şey olmaz havasında maç oynuyorlar… Bu hoş değil.

Abdullah Avcı , kalmak istiyorsa, Birinci Lig takımlarının oyuncularına da bir göz atsa iyi olur. Belli ki bu takım bu kadar; sonuç alamıyor. Ne yapmak lazım, o gerçeğin peşine düşelim.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..