Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Ronesans fırsatı

Ronesans fırsatı
 

Sanat'ı önemseyenler, resim çizenler, şiir-edebiyat yazanlar, tiyatro-sinemada oynayanlar, heykeltraşlar, kısaca yaratıcı gruplara giren tüm sanat dallarını kapsayan etkinliklerle gerek profosyonel anlamda, gerek se amatör ruh ile ilgilenenler veya kendilerine meslek edinmiş insanlar dünyanın en kendileriyle barışık insanlarıdır. Çünkü; sanat kavramının tanımını yapmaya çalıştığımızda, içinde iyimserliği, hoşgörülüğü, barışıklığı barındırdığını görüyoruz.

Sanat her zaman kişiyi doğru duşünmeye, doğru karar vermelere yönlendirir. Güzel duyguları, pozitif düşünceleri sanat oluşturur.

Önceki günlerde Tophane'de bir sanat galerisi açılış koktey'inde yapılan saldırının ciddiye alınması gerektiği öngörüsündeyim.

Başbakan'ın önemsemediği, küçük bir olaymış gibi geçiştirdiği saldırıyı öncelikle kınıyor ve muhalefet liderlerinin, sivil toplum örgütlerinin bu saldırıdan sadece ders çıkarmak değil, sanat adına ülke için nelerin yapılması gerektiği bağlamında ciddi adımlar atmalıdırlar.

Kapitalizmin rakam hesaplarıyla insan beyninin hücreleri negatif duygularla bezendirdiği yetmiyormuş gibi şimdi de sanat'a saldırı başladı. Sanat görecelidir.. Beğenirsiniz-beğenmezsiniz.. Çağdışı saldırılara anlam vermekte güçlük çekiyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının geçmiş dönemlerde sanata tükürdüğünü duymuştuk ama Sivas olayları sonrası ilk kez böyle saldırıya tanık oluyoruz..

Ronesans için işte fırsat..

İlgili kurum, kuruluş ve özellikle siyasiler yeni anayasa değişikliği paketi içine mutlaka sanat'a dair Ronesans maddesini koymaya çalışmalılar..

Avrupa kapısını aralamak istiyorsak sadece ekonomi verilerle değil, sanat'a verdiğimiz önemle aralamalıyız..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..