Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Klinik Psikolog Nurcan Arslan Kanber

http://blog.milliyet.com.tr/nurcanarslan

28 Kasım '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Rozmarin

Rozmarin
 

Antioksidan Açısından Zengin İçerik İle Donatılan Bitki


Antioksidan Açısından Zengin İçerik İle Donatılan

Rozmari'in diğer adı ile biberiye yaprağının Türk Fitoterapi Derneği başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik'in son yıllarda yapmış olduğu çalışmalar ışığında antioksidan orta derecede enflamasyon giderici olduğu bilgisini veriyor. 

Biberiye, Akdeniz bölgesinde ve ülkemizde yetişen bir bitkidir. Genellikle bahçelere çit yapmak maksadı ile kullanılan bitkinin bir çok faydaları bulunmaktadır. Yapraklarını çay ve baharat olarak kullanılmakta ve masaj yağı olarak aromatik yağda biberiyeden faydalınılmaktadır. Bir çok romatizmal ilaçların içeriğinde biberiye maddesi bulunmaktadır. Kısaca faydalarına biraz değinmek istersek;

Kan dolaşımı rahatsızlıklarında ,düşük tansiyonda , lenfatik dolaşım bozukluğuna bağlı ödemlerde ve zayıf dolaşımlarda ,sindirim sistemi rahatsızlıklarında ,karın ağrısında ,kabızlıkta, karındaki yağlanmada, safra kesesi taşlarında , ishalde , sindirim sistemi  karaçiğer rahatsızlıklarında ve gastrit şikayetlerinde kullanılır.

Baş ağrısında, soğuk algınlığında , migrende ve unutkanlıklarda , kadın hastalıklarında , ağrılı adetlerde , akıntılarda , erken adet kesilmelerinde , idrar söktürücü olarak kullanılmaktadır.

Piskolojik rahatsızlıklarda , kronik broşitte kullanıldığı bilimsel verilerdn bilinmektedir. Biberiyenin nane kokusunu andıran şifalı bitki aynı zamanda hazımsızlık için çay olarak da demlenerek içilebilir.

Kozmetikde oldukca yaygın kullanılan biberiyenin saç dökülmesinde , saçlardaki kepeklerde ciltdeki kepeklenmelerde , selülitde, ciltdeki dolaşım bozukluklarında , cildin yenilenmesi , yapılanmasında önemlidir. İçseel olarak beslenerek bu bitkiden faydalanmak istersek Yemeklerimizede koyabiliriz. Özellikle etli yemeklere çok yakışan güzel bir baharatdır.

 
Toplam blog
: 69
: 3739
Kayıt tarihi
: 23.08.12
 
 

Anadolu Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Kl..