Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

RTE gidişattan korkuyor mu?

RTE gidişattan korkuyor mu?
 

Bakhaber.com


AKP’nin hesaplarına göre, AKP’nin oyları her geçen ay artıyor, her geçen gün artıyor… Geçen ay %50 idi, bu ay %60’ı aştı… Çok yakında, %70’i de aşar. Millet o kadar memnun ki götürüp götürüp oyunu oraya veriyor.

Şimdi bazıları sorabilir:  “Onun için mi yerel seçimleri öne almak istiyorlar?” Biz de ona münafıklık etme deriz… Zaten, AKP’liler için gidilecek yol çizilmiştir. Bunu da  Bülent Arınç açık açık  söyledi. Ne dedi?

Oylamadan, bulunmayıp, TBMM’nin dışında bulunan Milletvekillerini kastedip; Başbakan’ı işaret ederek, 'Ben buna imza koydum, bu teklif benimdir dedikten sonra hiçbir milletvekili hiçbir düşünceyle bunun aleyhinde bir davranış gösteremez. Gösterirse yanlış olur, o kadar büyük bir yanlış olur ki, sonunda siyasi hayata veda etmek zorunda bile kalabilir."

Demek ki, bu söze göre, bütün AKP Milletvekilleri, kayıtsız şartsız Başbakanın sözlerine  ve iradesine uymak durumundadırlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde toplam 545 Milletvekili vardır. AKP’nin Milletvekili sayısı 326’ mı? Demek bunların tümü de Başbakan’ın ağzının içine bakacaklar ve ona göre oy kullanacaklar. Bu gerçek Demokrasi midir? Yoksa oynadığımız bir Demokrasi oyunu mudur? Bu laflardan sonra biraz daha açıklık kazanıyor.

Sayın Bülent Arınç’ın her sözü anladığım kadarıyla, RTE’ı yatağında kıvrandırıyor.
Örneğin :

-Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, medyayı eleştiren "Tuu size" sözleriyle bir kez daha gündeme geliyor.

-14 Nisan 2004: (23 Nisan resepsiyonu davetiyelerine eşinin adını neden yazdırmadığını soran gazetecilere) "Bunun karşılığı, şeyini şey ettiğimin şeyidir. Bunu bana tekrar niye soruyorsunuz" diyor.

- Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in açıklamalarından sonra, Bülent Arınç'ın "Emniyet müdürünü şahsım olarak takdir ediyorum" sözleriyle ilgili  herhalde kıvranmıştır ki, hemen arkasından eski MEB ‘nı Hüseyin Çelik işi toplamaya girişiyor.

Ve arkasından Arınç ekliyor:

“Başbakan’dan korkmayan bu ülkede taş olur!”  Haydaaa….

Demek ki neymiş:

-Bu memlekette AKP’nin oyları durmadan artıyormuş.

-Bütün AKP milletvekilleri , hiç itirazsız RTE destekliyorlarmış.

Desteklemeyenler de, taş olurmuş…

Ama aslında Sayın Recep Tayip Erdoğan, bu işin ilelebet böyle gitmeyeceğini biliyor. Bunun için kendince bazı önlemler alma çabasında. Örneğin, neler yapıyor:

- Kendini Cumhurbaşkanlığına veya Başkanlığa atma çabasında. Fakat bu arada Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ü hala kendisine rakip görüyor; onu önlemek için bazı stratejiler geliştiriyor. İşte Numan Kurtuluş’un Partiye dahil edilmesi böyle bir stratejinin bir parçası, bir taktiği . Sonunda , Gül’ün karşısına  Kurtuluş çıkacak… Onlar kapışırken, RTE ileri fırlayacak… Bakalım neler olacak… Daha ince işler de olabilir. Politika bu?

- Yeni Anayasa şimdilik unutuldu gibi ama; bir anda yeniden ortaya çıkabilir… Bu işler hiç belli olmuyor. Maşallah , Milliyetçi Türkiye Partisi ile el ele vererek çok işler başarıyorlar.

RTE’nın en korktuğu şey , 100 yıl bu ülkenin başında kalma olasılığıdır… Ne olacak , 50-60 yıl daha otursa..? Zor iş…

Bir ülkenin işleri her zaman hesaplandığı gibi iyi gitmez ki… Ya yarın bütün hesaplar ters döner; Bankalar iflas bayrağını çekerse; ya grevler başlarsa; ya ekonomik durum giderek kötüleşirse… Ve memleket alt üst olursa… Zamanla neler olablir?

RTE zamanında çekip gitmek ve hayırla anılmak istiyor. .. Ve herkes ondan sonra  “bu adam, RTE  ne adamdı… Memleketi güllik gülistanlık yaptı; çekti gitti… Şimdi bakın şu memleketin haline..!”  deyip , oturup ağlayacaklar. Olur mu olur. Onun için , akıllı adamın bir yerde , “Yeter!”  demesi gerekir. Ondan sonra, ABD’de Fethullah Hoca’nın yanında mı olur; Rize’de mi olur… Emekliliğini artık oralarda geçirir.  Belki de çocukları devranı üstlenirler. Sümeyye Hanım, baksanıza, her daim babasının yanında, kurmayı… Öğrenmiştir!

Bugün (19.10.12) 18 yaşındaki yurttaşların da Meclis'te  vekil seçilebilmesi önerisi de Meclise sunuldu. Herhalde rahatlıkla çıkar. Arınç'ın dediği gibi; RTE'na karşı gelen parti içi hiç kimse yok ki; olamaz ki..

Ve yakında partilerin seçilebilme alt  oy oranı da %10'dan ,%3'e inecekmiş. buna hazırlanılıyor.

RTE sistemi rahatlarmak ve işin doğrusu, kendine muhalefet icat edip; bu işi bırakmak için çaba gösteriyor ama Muhalefet Kuzu Dolması, yatmış bekliyor... Ohh maaşlar geliyor... Ne güzel dünya...!

Ama RTE biliyor, Padişahlık RTE’ye yaramaz. Eğer akıllıysa tedbirlerini alır… Yoksa kendisi bilir ki uzun erimde neler olacağı hiç belli olmaz şu dar-ı dünyada…

Ha şunu söyleyeyim... Biraz önce Tüp-gazcı , tüpü getirdi bir tüp 73 TL. sı olmuş . Geçen sefer 64'a almıştım. Bunları kimse tutamıyor... Ne benzini , ne gazı... İşin sonuna geldik galiba... 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..