Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '13

 
Kategori
TV Programları
 

RTÜK penguen gösterenlere alkış, gerçekleri gösterenlere ceza verdi!

RTÜK penguen gösterenlere alkış, gerçekleri gösterenlere ceza verdi!
 

Ah Penguenler ah…

CNN Türk ekranlarında nasıl da paytak paytak yürüyerek, halkın özel ilgisine mazhar olup, televizyon sahiplerine çuvallarla para kazandırıyordunuz.

Oysa sizleri başka kanallarda gösterdi. Ancak onlara, para yerine ceza geldi. Yani sizde iktidar yandaşı çıktınız!

Evet, Taksim-Gezi Park eylemlerinin halka ulaşmasında emeği geçen ve yayınlarını 24 saat esasına göre yayınlayan, zaman zaman haber aldıkları ajansların haberi kesilince 3 G bağlantıları ile görevlerini yapmaya çalışan, Başbakan’ın Kuzey Afrika seferinden(!) dönüşünde yaptığı miting yerine penguenleri gösterdikleri gerekçesiyle 4 televizyon kanalarına RTÜK tarafından ceza kesilmiş

RTÜK, hükümete karşı muhalif yayınları ile bilinen 4 TV kanalına ceza verdi. Ulusal TV, Halk, TV, Cem TV ve EM TV’nin ‘’Gezi Parkı olayları sırasında yaptıkları yayınlarda şiddeti özendirdikleri’’ öne sürüldü

RTÜK toplantısında Gezi Parkı olaylarını ekrana yansıtan 4 TV ile ilgili raporlar değerlendirilmiş. RTÜK’ün CHP’li üyeleri, İzleme Değerlendirme Dairesi Başkanı'nın mahkeme kararı ile görevden alınmasına rağmen, vekâleten aynı görevi sürdürüp bu konuda rapor hazırlamasına karşı çıkmışlar. 
TV kanallarının programlarını, yayınlarından aylar sonra değerlendirip karara bağlayan RTÜK’ün, bu 4 TV kanalıyla ilgili son bir haftalık yayınlarını acilen gündeme alması da dikkat çekici değil mi?

Raporlarda 4 TV kanalının Gezi eylemlerine ilişkin yayınlarında, ‘’Şiddeti özendirdikleri’’ öne sürülerek, uyarı ve para cezası verilmesi istenmiş. 
Koskoca Daire başkanlığı ister de RTÜK vermez mi?

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyeleri Hülya Alp ve Süleyman Demirkan ile MHP’li üye Esat Çıplak, Gezi Parkı olaylarına ilk günlerde birçok TV kanalının sessiz kaldığını, haberleri veren bu 4 TV’nin ise, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirdiğini savundular. Ceza verilmesine karşı çıkmışlar ama çoğunluk ne derse o! Çünkü biz demokrasiyle yönetiliyoruz! 
RTÜK’ün AKP kontenjanından seçilen 5 üyesi raporlar doğrultusunda ceza verilmesini benimsemişler. Böylelikle Halk TV, Cem TV, EM TV ve Ulusal TV’ye, 11 biner lira para ve uyarı cezaları verilmiş.

Belgeseller, güzellik yarışmaları, yandaşların tartışmaları varken, sizin Taksim direnişini yayınlamak neyinize?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..