Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

RTÜK'ten bir ricam var!

RTÜK'ten bir ricam var!
 

Lütfen Gündüz Kuşağı Programlarına bir çeki düzen veriniz!


Sayın Yetkililer,

Bu Lerzan Mutlu'ya bir DURRR demenin zamanı gelmedi mi? Oradan buradan buldukları, yaşam seviyeleri çok düşük, birçoğunun karakter yapıları sıfırın altında insanları çıkarıyor programlarına.

Bu, çoğu kalitesiz, insanlık duygularını yitirmiş stüdyo konuklarının, abuk sabuk problemlerini Türk Toplumu'nun problemiymiş gibi sunuyor. Böyle bir rezilliğe daha ne kadar göz yumacaksınız? Türkçesi de çok bozuk, her cümlesine "bi dakkaaa... bi şeee sööölicem... bi şeee sorucaaaam... bi dakkaaa... bi saniyeee..." diye başlayan bu sunucu, bir zavallı görünümünde.

Stüdyo seyircilerinin çoğu da kalitesiz insanlardan oluşuyor. Hele bir, çok şişman kadın var; sık sık mikrofonu alıp bazen telefondaki şahsa, bazen stüdyo konuklarına avazı çıktığı kadar bağırarak hakaret ediyor. Böyle bir görüntü Muz Cumhuriyetlerinde bile yok.

* Çağdaş Türkiye'nin görüntüsünü ayaklar altına alan bu tip programlara bir çeki düzen verilmesi için girişimleriniz var mı?

* Varsa kamuoyuna bir şekilde açıklar mısınız?

* Yoksa, niye yok?

Birçok gündüz kuşağı programlarında, stüdyo stüdyo dolaşan, çoğu kalitesiz ve kültürsüz, eğitimsiz konuklar var. Bunların uslu uslu oturmaları bile görüntüyü bozuyor. Bir de mikrofonu kapıp ahkâm kesiyorlar, bağırıp çağırarak her şeyi eleştiriyorlar.

Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde evlerinin işlerini, ailelerine karşı sorumluluklarını hiçe sayarak, "o televizyon stüdyosu senin, bu televizyon stüdyosu benim" dolaşan seyirciler var?

* Bu ülkede Devlet Mekanizması sadece oy vereceklere erzak yardımı yaparken mi işliyor?

* Sadece kendilerine oy vereceklerin her türlü ihtiyaçları mı karşılanıyor?

* Sıkıntısı olan insanlar niçin sabah kuşağı programındaki sunuculara sığınıyorlar? Devlet'e sığınmaları, devletin organlarından yardım istemeleri gerekmez mi?

* Sadece Lerzan Mutlu değil, birçok sabah kuşağı programı incelenmeli, kalitesiz seyircilerin boy göstererek, ahkâm kesmeleri önlenmelidir.

* TV programları hiçbir şekilde YARDIM KAPISI olmamalıdır. Zaten sadece suiistimalci kimseler bu programlardan yardım talep ediyorlar. Onurlu kimseler kendilerini deşifre etmezler. Aile problemlerini en mahrem detaylarına kadar milyonlarca seyirci önünde açıklamazlar.

Bu yazımı Milliyet Gazetesi Web Sitesi BLOG Bölümünde de yayına göndereceğim. Yayınlayıp yayınlamayacaklarını bilemem. Ama bu kötü programların devamlı takipçisi olacağım ve diğer insanların da size yazmaları için çaba sarf edeceğim.

Saygılarımla.

Mustafa Mumcu

Sevgili Milliyet Blog üyeleri ve okuyucuları. Yukarıdaki metni RTÜK'ün web sitesinde, "Görüş, Öneri" bölümüne yazarak gönderdim. RTÜK Web Sitesi adresi ve RTÜK telefonunu da aşağıya yazıyorum. Sizlerin de bu kötü gidişe DURRRR! denmesi için katkılarınızı rica ediyorum. Saygılarımla.

http://www.rtuk.org.tr/sayfalar/GorusOneri.aspx Tel. 444 1 178

Mustafa Mumcu 17 Aralık 2007 saat: 14:05

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..