Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ruh halleri - Modlar

Ruh halleri - Modlar
 

ALINTI


Kaç çeşit haleti ruhiyeniz var ya da kaç tane ruh haliniz, kaç modunuz ?

Ben kendimce ruh hallerimize isimler uydurdum !!!! Katılır mısınız ?

- ISLAK KÖPEK MODU :

Ağlamaya hazır, ürkek, çaresiz, melankolik. Yaşlar gözünün ucunda damladı damlayacak. Genelde sonbahara özgü bir ruh hali gibi görünse de ben her daim dalabilirim bu moda.

- AKVARYUMDA Kİ BALIK MODU :

Aylak, sıkıntılı, avare, ne yapacağını bilemeyen, yalnız. Misal çok yoğun bir dönemden çıkmışsın yapmak istediğin çok şey var zaman kısıtlı, nerden başlayıp ne yapacağını bilemiyorsun. Ya da tam karar verdin sinemaya gideceksin yanına bir arkadaş bulamıyorsun öle alık bir mod.

- ŞİŞEDE Kİ BALIK MODU:

Orhan Veli misali ! Şeker bir hal aslında. Sanki çakır keyif olmuşsun damarlarında alkol dolaşıyor. Dalgın, şiir okumaya - yazmaya meyilli. Tuhaf espriler yapan bir hal.

- MAKARALARI SALMIŞ MOD :

Her an gülmeye hazır, her daim gülünecek bir şeyler bulan, dalgacı, kendisiyle de dalga geçen, kikirdek, bir durum. Etraftakiler için sinir bozucu olabiliyor uyarmak lazım.

- GÖKKUŞAĞI MODU :

Adı üzerinde her renk var içinde. Işıl ışıl, neşeli, zeka fışkıran, tüm algılar açık, şakacı bir tip işte. Çok hoş bir ruh hali bence.

- BARUT MODU :

Patlamaya hazır, Vara yoka kızan, delirme sınırında, saçlar dikilmiş, kaşlar çatılmış, tek bir ateşe bakar parlama. '' Aman yaklaşma '' modu da denebilir. TEHLİKELİ…..

- SAFE MOD ( GÜVENLİ - TEMKİNLİ ):

Gayet ciddi, soruşturan, araştıran, dalgınlığa yer olmayan. Genelde sabah 9 ila 12 arasında içinde bulunulan iş yerleri için geçerli mod.

- ARAP SAÇI MODU :

Acele ile iş yetiştirmeye çalışan, aynı anda 30 tane işle uğraşan , beyin macun kıvamında , hırçın bir hal işte.

- LEYLA MODU :

Duygusal, liseli aşıklar gibi, şaşkın, ağızdan çıkan her laf bir satır şiir, mantık uçuvermiş, samanlık pembe panjurlu ev, akıl bir karış havada bir hal. Genelde bahar aylarında içine girilir akıl başa gelince derhal terk edilir.

İNSANLIK halleri kısaca işte. Çevremdekiler için bir çeşit kılavuz diyelim. İçinde bulunduğumuz durumun adı zikrediliyor ve ona göre herkes gardını alıyor .

SEVGİYLE J

 
Toplam blog
: 35
: 956
Kayıt tarihi
: 26.04.08
 
 

1976 Edirne doğumluyum. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde ön lisans eğitimimi tamaladıktan sonra öz..