Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ruh ikiziniz yanıbaşınızda olabilir

Ruh ikiziniz yanıbaşınızda olabilir
 

İnsanoğlu yaratılırken, bir elmanın iki yarısı gibi bir parçası oraya diğer parçası başka bir yere fırlatılmıştır. O günden beri herkes kendi diğer yarısını aramaya başlamış. Bazıları çok uzaklarda aramış, bazıları başka diyarlarda bir kısmı da yanıbaşlarında aramaya, bilinmeyene doğru yolculuklara uzunmışlar.

Gerçekten ne istediğini yüreğinde yaşarsan, yolculuğun istikrarında gerçek ruhunu bulacaksın. Diğer yarın belki çok yakınında, hafif esen bir meltemle, derinliklerine kadar çektiğin bir nefesle hissedeceksin tüm benliğinde, bırakırsan kendi doğanın dostluğuna. Herbiri ayrı yaşamlarda, herbiri bilinmez arayışında.

Kimileri hep yüzü güneşe dönük, iliklerine kadar hisseder sevginin sıcaklığını, yüreğinde baharın şarkılarını söylerler. Kimileri kararmış bulutları örtü yapar yüreğine, yağmur olup yağmasında korkarak yaşarlar. Başka bir hayat, yeşilin binbir tonundan habersiz, güneşin batarken bile etrafına yaydığı gizemli renklerin hazzını hiç alamadan, ona bahşedilen yaşamın anlamını maddede ara. Kesesini dikip sırtına, biçare koşup durur onu mest eden yalana doğru, her defasında yüreğini savurarak rüzgara. Doyuramaz içindeki derin boşluğu. Yaş kemale erdiğinde anlar ancak, savrulan yüreğinin acısını, anlar ki sonu yok bu bir kandırmacanın , yasını tutar beyhude geçen ömrün.

Gökkuşağının renkleri gibi yanyanadır farklı yaşamlar. Ancak kısa sürer bu yanyanalık, renkler yok olur herbiri kendi mevsimlerini oluşturur doğalarında. Doğa muhteşem sırlarını açar, kendini arayanlara, gizemli yollarında rehberlik eder,güven ona getirecektir en doğru zamanı, doğa dosttur güzelliklerini serer ufkuna görebilirsen. Mevsimler gibidir arzular sırayla gelirler.Atlayamassın hiç birini, yaşamalısın kışın dondurucu karanlığını, savrulmalısın deli esen poyrazlarında, ağaçlara çarparak , ancak görebilirsin o zaman güneşin evrene nasıl tutkuyla sarılrığını, ısınır yüreğin aydınlığında, tomurcukların güvenle açar yapraklarını doğaya,

Aynı mevsimleri yaşayan ruhlar, eriyen karın altında güneşe doğru akarlar, kuşlar gibi aynı iklimlere uçarlar, bazen yağmur olur yeryüzüne tutkukya yağarlar.

Tek bedende toplanırlar, aynı yerde hisisedilir yürek atışları, uzanırlar sonnsuzluğa yaşamın hazzını duyarak. Ölüm korkutmaz güçlü ruhlarını, aynı mevsimin güzelliklerinde beraber ölürler.

 
Toplam blog
: 8
: 952
Kayıt tarihi
: 14.09.06
 
 

Doğayla başbaşa olduğum müddetçe kendimi bulanlardanım, balık avlamak en büyük hobimdir. Aynı zamand..