Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '07

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Ruh olgunlaşmak ister

Ruh olgunlaşmak ister
 

Ruhun başka boyutlarda, başka dünyalarda da yaşadığını bilmek, bizim olgunlaşmayı bilmemiz ve gelişmemiz için önemlidir. Zaten dünyadan başka farklı boyutlarda varolmayacak olsaydık gelişmemize olgunlaşmamıza gerek kalmazdı. Başka dünyaların varlığını bilmek, bizim canımızı acıtan, yoran, yıpratan bu dünyanın ötesine geçmek için ruhumuzu geliştirerek olabilir ancak.

Ruhu geliştirmek demek Ruhsal Bilincimizi geliştirmek demek. Psiko- Spirituel bilgimizi pekiştirmek demek.

Bilinçaltındaki sahtekarla isyankarı, kendine hükmedebilenle boyun eğeni, acıya katlananla hazzı yakalayabileni, kendi hayatının kahramanı ile kurban olmayı ayırd etmeyi öğrenmeliyiz. Öğrenebiliriz.

Kendine zulmeden ve acı çekenin neden başkalarına acı çektirdiğini, şiddetin ve merhametin nereden kaynaklandığını, kendini ve başkalarını bağışlamanın ve beğenmenin nerede başlayıp sonlandığını anlamalıyız.Anlayabiliriz. Hayatımızı nasıl sefil ve muhteşem kıldığımızı bunu değişik kılan sebebin sadece biz olduğumuzu bilmeliyiz.

İnsan ruhunu geliştirmediği sürece sorumluluğu başkasının üstüne atıyor hep. İyiliği ve kötülüğü kendi dışında bir yerlerde arıyor. O zaman en iyi sandığının hıyanetiyle karşılaşıyor. Ama en kötü zannettiğinin şefkatini de görebiliyor.

İyilere nakşolmuş kötüyü ve kötülerin içindeki iyiliği keşfediyor.Anlıyorsun ki, iyi insan / kötü insan yok; insanın içinde iyilik ve kötülük var, kötüyle iyi panzehiri değil birbirinin; kankardeşi. İyilerle kötüler çekiştirmiyor ipi. İyilik ve kötülükten örülmüş ibrişimin kendisi. İşte bu keşif kolaylaştırıyor yaşamı.

O zaman, iyileri kötülerden ayırmak gibi nafile bir uğraşı bırakıp -başta kendin olmak üzere- insanların içindeki iyiliğin peşine düşüyorsun; kıymet bilmeyi ve -yine başta kendin olmak üzere- herkesi hoş görmeyi öğreniyorsun.

Zaman kanatlanıp uçtuğunda, insan 40 larına, 50 lerine yaklaştığında hatta geçtiğinde de öğrendiğini fark ediyor.

Önemli değil kaç kez yenildiğin; önemli olan kaç yenilgiden sonra yeniden doğrulabildiğin.
Önemli değil kaç kez öldüğün: önemli olan kaç ölümden sonra yeniden doğabildiğin.
Bu paramparça ruhlardan, çelişkili duygulardan, çatışmanın açtığı yaralardan mucizevi bir ahenk çıkıyor ki olgunluk diyorlar adına.....

Fotograf : Mine Kavalalı


 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..