Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '16

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Ruha sesleniş "Call Out To Soul" Konseri harikaydı...

Ruha sesleniş "Call Out To Soul" Konseri harikaydı...
 

TED Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı;  Dünya Markalar Derneği ve Uluslararası Sanat, Medya ve İş Dünyası Derneği (USTAD) işbirliğinde, TED Üniversitesi Fatma Semih Akbil Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ruha Sesleniş “Call Out To Soul” konseri ve ödül töreni muhteşem geçti.

Bütün dünyada ödüller aldığı, “Uçurtmayı vurmasınlar” film müziği, Hz. Mevlana’yı tanıtım belgeseli ile EMAV’ın Foundation Universal Lovers Of Mevlana belgeseli ile tüm dünyada ödüller alan çok popüler Sev dünyayı projesiyle Unicef ve TBMM den ödülleri olan WAFA dünya Artistler ve Festivaller birliğinde 17 ülkenin müzik koordinatörlüğünü yapan, ve  Amanin Aman Türkçe sözlü bestesi ile WAFA tarafından uluslararası en iyi beste ödülü alan  “Perihan Abla” , “Mahallenin Muhtarları”  “Şehnaz Tango”, “Çiçek Taksi” daha bir çok dizi filmi müziği ile evlerimize her gece ruh olarak konuk oldu. Markalaşmış eserlerin, markalarmış sanatçıların, markalaşmış filmlerin, markalaşmış reklamların, müziklerini yapan bir müzik adamı....

Her tarzda müzik yapan bir üretim potansiyeli olan, klasik müziğinden başlayıp, belgesellere, çocuk şarkılarına,Türk pop müziği, Alaturka, yabancı pop, jazz, cauntry ve aklına gelen bütün müzik formlarında eserler yazan, pantetonik tarzda hatta 3000 yılının müzikleri yazan Flexi( genişleyen) evren içindeki flexi harmoniyi keşfeden, Yurt dışı Heidelberg, Yale gibi üniveritelerde bilgileri ve eserleri master tezi olarak araştıran,ders olarak anlatılan bir bestecimiz.

Hatta kaldırımların sağından git müziği ile bize sağdan gitmeyi öğreten adam.

2008, 2014 Wafa bünyesi içinde Türkiye, İtalya, Rusya, Malta, İspanya, Bulgaristan ve Moldova'da düzenlenen İnternational festivallere besteci ve Aranjör olarak katıldı.

WAFA (Dünya Festivaller Birliği)'nin düzenlediği festivallere katılıp, İrlanda, Makedonya, Litvanya, Malta, İngiltere, Fransa, Gürcistan, İspanya, Almanya, İtalya, Romanya, Bosna, Türkiye, Mısır, Avustralya, Lübnan’lı solistlere orkestrasyonlar yaptı.

Kişisel, Kurumsal Danışman ve Dünya Markalar Derneği Başkan Yrd. Belgin Turan’ın sunum ve organizasyonunu yaptığı programda; La 432 şifresi ve V.Özkan Turgay’ın çalışmaları anlatıldı.

***

Besteci/Music Composer V. Özkan Turgay’ın hazırlamış olduğu repertuar ile müziği ruhlarımıza oya gibi işleyerek; enfes bir dinleti ile ruhlara dokunan müziği gönüllere ulaştı.

Sanatçı Semra Sezenoğlu’nun yorumları kadife sesli yorumu ile dinleyenleri büyüledi.

Radyo ve Televizyon Program yapımcısı Hakan  Yılmaz

Uluslararası Sanat, Medya, İş Dünyası Derneği' (USTAD) Başkanı Hakan Yılmaz, Ruha Sesleniş Konserinde; Sanata ve sanatçıya desteklerinden dolayı; “Altın Yıldızlar” Ödülünü Besteci/Music Composer V. Özkan Turgay’a, Sanatçı Semra Sezenoğlu’na, Sanatçı Fahri Çaybaş’a, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı’ya, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar’a, TED Üniversitesi Dekanı ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Güney Özcebe’ye, TED Üniversitesi Öğrenci Dekanı Pınar Baloş’a, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Özgür Yaman’a, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Metin Turan’a, sunum ve organizasyonu yapan Kişisel, Kurumsal Danışman Dünya Markalar Derneği Başkanı Belgin Turan’a teşekkür plaketi verildi.

Dünya Markalar Derneği; Music Composer V. Özkan Turgay’a, Ruha Sesleniş "Call Out To Soul" konseri katkılarından dolayı Music Composer V. Özkan Turgay’a, “Yüzyılın Bestecisi” Ödülü,

Sanatçı Semra Sezenoğlu’na,, Uluslararası Sanat, Medya, İş Dünyası Derneği' (USTAD) Başkanı Hakan Yılmaz'a ve Almanya’dan bu konser için gelen Sanatçı Semra Sezenoğlu’na teşekkür plaketi verildi.

TED Üniversitesi başta besteci/ Music Composer V. Özkan Turgay’a, Ruha Sesleniş "Call Out To Soul" konserini verdiği için, Sanatçı Semra Sezenoğlu’na, Sanatçı Fahri Çaybaş’a, Uluslararası Sanat, Medya, İş Dünyası Derneği' (USTAD) Başkanı Hakan Yılmaz'a ve sunum ve organizasyonu yapan Kişisel ve Kurumsal Danışman ve Dünya Markalar Derneği Başkan Yrd. Belgin Turan'a organizasyondaki katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi verdiler.

Bir sevgi için yola çıkan Özkan Turgay Ulusal ve Uluslararası Platformlarda durmadan üretti. Her eseri yüreğimize dokundu. Bu gün burada Ruha Sesleniş ‘ Call out tu Soul’ konserinde hem kendisini biraz tanımak fırsatı bulduk hem de eserlerini, tadı yüreklerimizde kaldı.

Kendisi çalışmalarına devam ediyor. Rumi projesi ile Amerika ve Avrupa’da görüşmek dileklerimizle.

Ödüller kişiyi motive eder, farkındalığını artırır. Fakat şunu gördüm ki, o konserde insanın ruhuna dokunması çok özel bir duygu ve evrenin enerjisiyle bütün olmak bütün ihtiraslarından, hırslarından arınmak en yüce duygu ve tabi ki sevgi enerjisi ile dünya değişecek dostluk, barış ve kardeşlik insanca yaşamak ancak sevgi enerjisinde kalarak mümkün.. Başka neler mümkün…

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..